Home / Slider / FOTO – EXCLUSIV! Secretele senzualităţii vestimentare, dezvăluite de designerul vestimentar Maria Toncean. Tendinţele anului 2018 în modă

FOTO – EXCLUSIV! Secretele senzualităţii vestimentare, dezvăluite de designerul vestimentar Maria Toncean. Tendinţele anului 2018 în modă

Distribuie

La început de primăvară, cu ocazia zilei de 1 Martie, cotidianul Zi de Zi vă propune un interviu special cu creatoarea de modă Maria Toncean, nume care şi-a câştigat aprecierea şi respectul în comunitatea designerilor vestimentari din România. Astfel, frumoasa mureşeancă din portofoliul căreia amintim şi „Festivalul designerilor din România” vorbeşte atât despre tendinţele modei din sezonul primăvară – vară 2018, dar şi despre importanţa stilului vestimentar…

Reporter: Ce înseamnă pentru dumneavoastră moda?

Maria Toncean: Noi, femeile, suntem făcute să strălucim, să ne lăsăm admirate. Ce îmbrăcăm în exterior, şi, mai ales, atitudinea cu care ne purtăm vestimentaţia, reprezintă un manifest al farmecului, al senzualităţii, care vine din interior. Pentru mine, moda înseamnă eleganţă, inspiraţie, artă, libertate, rafinament, dar totodată şi curaj. Visam că voi deveni designer vestimentar, model sau fotomodel. Acest prilej de a „evada” în frumos mă ajută să îmi perfecţionez şi să îmi menţin propriul stil. Cred că orice femeie ar visa la o afacere în acest domeniu.

Rep.: Care sunt tendinţele acestui început de an în ceea ce priveşte moda?

M.T.: Odată cu trecerea timpului şi cu maturizarea, pasiunea mea pentru modă a crescut. Am început să studiez design vestimentar şi să mă informez cu privire la stil şi ţinute corecte, chic, stylish. În anul 2018, culoarea vedetă va fi ultravioletul. Aceasta este nuanţa pe care o vom regăsi în modă, design interior şi artă. Tendinţele de primăvară – vară pentru acest an sunt o combinaţie de pattern-uri florale cu culori pastelate, paiete şi un strop de glamour. Se vor demoda tricourile cu mesaje haioase, curelele-corset, bijuteriile masive dispar, iar salopetele masculine, hainele cu croială pe un umăr nu vor mai fi la modă.

Rep.: Ce rochii se vor purta în acest an?

M.T.: Rochiile au fost şi cu siguranţă vor fi mult timp în topul preferinţelor mele. Asta şi pentru că ştim bine că ne oferă feminitatea şi sex-appeal-ul de care avem nevoie. Cele mai apreciate modele de rochii pentru anul 2018 sunt rochia cu volan, rochia sacou, rochia cambrată, rochia kimono, rochia de cocktail, rochia cu decupaj, rochia petrecută, rochia din piele, rochia scurtă.

Rep.: Cum decurge colaborarea dumneavoastră cu brandul Dandara?

M.T.: Magazinul Dandara România este a doua mea casă. Mereu am pus semnul egalităţii între Dandara şi naturaleţe. Îmi place foarte mult acest cuvânt. Dacă există un cuvânt care defineşte esenţa modei şi designului, acesta este naturaleţea. Brandul spaniol Dandara a fost creat pentru a răspunde nevoilor femeii moderne, de eleganţă şi naturaleţe, iar din anii 90 şi-a consolidat poziţia pe piaţa din Spania, prin deschiderea a zece magazine. În prezent, Dandara deţine 100 de magazine aflate în diferite oraşe spaniole şi în ţări din Europa, iar în Târgu-Mureş, magazinul Dandara se află în incinta Promenada Mall.

Rep.: Aveţi în portofoliu şi un eveniment care impune respect în lumea modei, respectiv „Festivalul designerilor din România”. Cui se adresează acest festival?

M.T.: “Festivalul designerilor din România” este un eveniment dedicat exclusiv designerilor români. Indiferent de stil, concep sau pregătire, acest festival reprezintă o șansă de afirmare pentru orice designer care are ceva de spus în modă. Am participat atât ca designer în cadrul evenimentului, cât și ca prezentatoare.

Rep.: Care e viziunea dumneavoastră vis a vis de modă? De ce este moda importantă într-o societate sănătoasă?

M.T.: Moda nu înseamnă ceea ce este în actualitate, moda reprezintă să fii tu însăţi, să îţi formezi un stil al tău. Stilul este de fapt ca şi propria semnătură, este modul tău de a te prezenta în faţa celorlalţi.

A consemnat Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.