Anunţ important despre reabilitarea podului de pe strada Secerei! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 615 Vizualizări

Anunţ important despre reabilitarea podului de pe strada Secerei!

Claudiu Maior, consilier personal al primarului municipiului Târgu-Mureş, a postat joi, 1 martie, pe pagina sa de Facebook, următorul text referitor la reabilitarea podului de pe strada Secerei.

“Ca urmare a numeroaselor comentarii, existente în spațiul public, fac următoarele precizări:
La finele lunii martie, Primăria municipiului Târgu-Mureș va demara lucrările de reconstrucție a podului peste Pocloș, din zona străzii Secerei. Vă reamintim că în luna august 2016, o macara care efectua lucrări pentru Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) din cadrul Administrației Bazinale de Ape Mureș a încercat să coboare un Ifron în albia pârâului Pocloș, pentru a o decolmata și igieniza. Pe fondul nerespectării legislației în vigoare – sub greutatea utilajelor, trotuarul s-a desprins din structura de rezistență a podului, iar macaraua și Ifronul au ajuns în albie. După acel incident, au fost alocate, de urgență sumele în vederea achiziției expertizei tehnice. Totodată, procedurile legislative au îngreunat inițierea imediată a demersurilor de reparații, ba mai mult expertiza demarată a arătat că podul necesită o reparație capitală – la fel ca și în cazul podului peste râul Mureș, ce face legătura cu cartierul Unirii.
Menționăm că bugetul pe anul 2017, administrația locală a efectuat demersurile în vederea întocmirii documentelor pentru contractarea lucrării de refacere a podului. În luna noiembrie, a fost semnat contractul de refacere a podului, câștigătorul fiind o firmă din județul Cluj. Din luna noiembrie până acum, s-au efectuat procedurile de obținere a avizelor de mediu (45 de zile), a avizului eliberat de Apele Române (30 de zile), a celui eliberat de Serviciul Rutier (30 de zile) și s-au depus actele pentru autorizația de construcție, astfel încât lucrările vor începe la finele lunii martie – când vremea va permite, termenul de execuție fiind luna iulie a anului curent. Totodată, vă informăm că în momentul începerii organizării șantierului pentru lucrări, circulația va fi deviată pe rute ocolitoare. Această măsură se impune, în contextul în care podul va fi reconstruit integral pe o structură nouă (reparație capitală).”

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE