Home / Invatamant / EXCLUSIV! Ghiozdane gratuite pentru aproape 7.400 de elevi din Mureş!

EXCLUSIV! Ghiozdane gratuite pentru aproape 7.400 de elevi din Mureş!

Distribuie

Ministerul Educaţiei Naţionale a demarat recent, în data de 28 februarie 2018, o licitaţie estimată la valoare de 12,46 milioane lei, fără TVA, pentru achiziţionarea a 308.611 de ghiozdane şcolare, în cadrul proiectului „Rechizite pentru preşcolari şi elevi – şanse egale la educaţie”, derulat prin Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020.

Sprijin pentru elevii cu situaţie materială dificilă

La nivelul Regiunii Centru vor fi cumpărate 36.395 de ghiozdane şcolare (3.151 pentru judeţul Alba, 7.006 pentru judeţul Braşov, 3.914 pentru judeţul Covasna, 8.955 pentru judeţul Harghita, 7.382 pentru judeţul Mureş şi 5.987 pentru judeţul Sibiu), lotul de achiziţie având o valoare estimată de 1.455.800 lei, fără TVA, la care se adaugă 1% reprezentând contravaloarea transportului. Produsele vor beneficia de garanţie de minim un an de la data furnizării lor, iar livrarea se va face de către Inspectoratele Şcolare Judeţene.

Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei, Ministerul Educaţiei Naţionale derulează anual programul Guvernului României prin care se acordă copiilor cu posibilităţi materiale reduse ajutor sub formă de rechizite şcolare, complementar activităţilor finanţate prin Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, „care vizează sprijinirea elevilor cu situaţie materială dificilă din clasele pregătitoare, I-VIII, precum şi preşcolari prin furnizarea de rechizite şi ghiozdane.”

Proiectul este derulat pe durata anului şcolar 2017-2018 şi are ca obiectiv „prevenirea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, facilitând accesul egal şi participarea la învăţământul obligatoriu a preşcolarilor şi elevilor proveniţi din familiile cele mai defavorizate, prin acordarea de rechizite şcolare şi ghiozdane”.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 5 aprilie 2018, ora 16.00, acestea urmând să fie evaluate până la data de 11 aprilie 2018, ora 18.00, iar ghiozdanele şcolare vor fi distribuite în maxim 4 luni de la data atribuirii contractului.

Ghiozdanele vor îndeplini cel puţin următoarele cerinţe:

– Dimensiuni: înălțime de 45 centimetri, lățime de 32 centimetri, grosime de 15 centimetri;

– Material poliester impermeabil, cu minim două compartimente mari închise la exterior cu fermoar, iar pe ambele laterale prevăzut cu buzunare din plasă pentru recipientul de apă;

– Culori combinate maxim două, exclus culori stridente, unisex, fără sigle sau înscrisuri, cu insignă cu steagul UE (se va anexa formatul vectorial în caietul de sarcini) de dimensiune 1 x 1,5 centimetri;

– Spatele buretat și întărit cu grosime de minim 8 milimetri;

– Bază buretată și întărită cu grosime de minim 5 milimetri;

– Bretele buretate și întărite cu grosime de minim 5 milimetri şi lățime de minim 7 centimetri;

– Ghiozdanul va fi garantat să susțină zilnic timp de un an de zile o masă minimă totală de 2,5 kilograme.

Alex TOTH

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.