Un nou succes pentru acrobata mureșeană Monica Duca Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 277 Vizualizări

Un nou succes pentru acrobata mureșeană Monica Duca

Tânăra gimnastă mureșeană Monica Elena Duca a obținut un nou succes care i-a adus participarea la o competiție majoră de nivel mondial. Sportiva de doar 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Gimnaziul „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș a urcat pe prima treaptă a podiumului la competiția Dance Star România, desfășurată la Cluj-Napoca. În urma acestui rezultat, sportiva legitimată la clubul târgumureșean Together Dance a obținut calificarea la competiția mondială Dance Star care va avea loc în luna mai în Croația. Micuța acrobată va avea astfel un program foarte încărcat în această vară, dacă ne referim doar la întrecerile majore. Ea a obținut recent la București și o nouă calificare pentru Campionatul Mondial care se va disputa în Canada, la Montreal, în vara acestui an. Ea este deținătoarea titlului mondial, cucerit pentru a doua oară în vara anului trecut, tot în Canada.
 
„Profa” colegilor de școală

Ca o adevărată coincidență, Monica Elena Duca a fost aleasă pentru a „preda” ora de sport colegilor mai mici din clasa a V-a a instituției de învățământ pe care o frecventează. Inițiativa face parte din caravana acțiunii „Azi sunt profu’ tău de sport”, inițiată de Asociația Junior Sport, în cadrul căreia se continuă distribuirea celor 8000 de exemplare ale revistei Junior Sport Mureș, susținută de către Consiliul Județean Mureș și primăriile din mai multe localități din județ. După câteva cuvinte ale profesoarei sale de sport Kovacs Gabor Annamaria, care a trecut în revistă câteva din cele mai importante rezultate ale Monicăi și i-a îndemnat pe copii să practice o disciplină sportivă, indiferent de nivel de performanță, a început ora propriu-zisă, dar una cu totul aparte. Cu mari emoții, mama sa Cristina Daniela, și-a exprimat trăirile în calitate de mamă de campioană, după care, cu la fel de mari emoții, colega de școală mai mare cu doar doi ani, asistată de profesoara sa de sport și Sebastian Haidu, profesor de sport la rândul său, și-a preluat rolul cu maximă seriozitate. Ea le-a povestit colegilor de școală în câteva cuvinte mai întâi despre cariera sa sportivă, aflată dealtfel la început, deși are deja în palmares două titluri mondiale și numeroase alte trofee cucerite în întreceri interne sau internaționale. Fără a forța nota, după câteva exerciții de încălzire, Monica a făcut o scurtă demonstrație, etaqlându-și calităților sale de gimnastă acrobată care au consacrat-o deja la această fragedă vârstă, reprezentând cu cinste peste hotare Târgu-Mureșul și România.

A fost așadar o „oră de sport” ieșită din orice tipare, în care elevii au avut tot respectul pentru colega lor, oră încheiată cu o sesiune de autografe pe pagina revistei dedicată colegei lor campioană mondială.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE