Share

Home / Administratie / Obţinerea certificatului privind domiciliul înregistrat în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor

Obţinerea certificatului privind domiciliul înregistrat în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Mureş informează cetăţenii cu privire la modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 220/2006 pentru aprobarea Normelor de lucru privind procurarea şi transmiterea în străinătate a certificatelor şi extraselor de pe actele de stare civilă, precum şi a datelor cu privire la domiciliul şi reşedinţa unor persoane.

„Astfel, certificatul de atestare a domiciliului şi cetăţeniei române s-a înlocuit cu certificatul privind domiciliul înregistrat în Registrul naţional de evidenţă a persoanelor. Precizăm faptul că acesta este un document eliberat de autorităţile române de la nivel central, care poate fi folosit în străinătate de cetăţenii români, în vederea valorificării unor drepturi sau apărării unor interese, de exemplu angajare, obţinerea alocaţiei pentru minori, încheierea căsătoriei, etc.”, a precizat Codruţa Sava, director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş

Venind în sprijinul cetăţenilor, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Mureş, preia de la cetăţeni cererea în original însoţită în mod obligatoriu de copia actului de identitate al persoanei care solicită eliberarea certificatului privind domiciliul înregistrat în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor, pe care le transmite la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date Bucureşti, instituţie competentă să elibereze documentul. „După emitere, certificatul este transmis instituţiei noastre de unde cetăţeanul îl ridică. Menţionăm faptul că obţinerea certificatului nu se taxează. De asemenea, informăm cetăţenii că cererea poate fi depusă prin împuternicit cu procură specială notarială, în care trebuie să fie precizat expres faptul că acesta va depune cererea şi documentele şi va ridica certificatul solicitat”, a mai menţionat Codruţa Sava.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Târgul de Crăciun din Târgu-Mureş, în 25 de imagini

Municipiul Târgu-Mureş găzduieşte, în aceste zile, ediţia 2018 a Târgului de Crăciun, eveniment organizat de …

Share
Share