Cinci echipamente pentru centrala Termico-Electrică Iernut, recepţionate de reprezentanţii Romgaz Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 723 Vizualizări

Cinci echipamente pentru centrala Termico-Electrică Iernut, recepţionate de reprezentanţii Romgaz

O navă cargo a descărcat joi, în Portul Constanţa, cinci noi echipamente energetice, trei turbine şi două generatoare, necesare pentru punerea în funcţiune a noilor grupuri construite de compania românească Romgaz la Centrala Termo-Electrică Iernut, în judeţul Mureş.
Prezent pe cheul de descărcare din Portul Constanţa, directorul pentru management energetic al Romgaz, Bela Balasz, a declarat că noile echipamente energetice livrate de producătorul General Electric sunt trei turbine şi două generatoare ce vor fi instalate în a două parte a anului pe poziţie, în cadrul noii Centrale Termo-Electrice Iernut, o investiţie în valoare totală de 268 milioane de euro, finanţată din fonduri proprii Romgaz şi prin Planul Naţional de Investiţii.
“Proiectul a intrat în execuţie în 2017 şi are o perioadă de finalizare de 36 de luni şi pot să vă spun că totul se desfăşoară ca la carte şi suntem în grafic cu toate etapele planificate. Nouă centrală, cu patru grupuri generatoare, va fi amplasată în perimetrul CTE-Iernut, în vecinătatea grupurilor existente şi constitue o componentă importantă în lanţul valoric integrat al gazelor naturale”, a declarat Bela Balasz.
Potrivit reprezentantului Romgaz, randamentul noilor grupuri energetice va fi de 56,42%, faţă de randamentul actual de circa 38%, scăzând astfel consumul de combustibil gaze naturale şi implicit emisiile de noxe şi carbon.
Proiectul în valoare de 268.836.329,82 euro (fără TVA), este realizat la cheie şi va fi pus în funcţiune, pentru Romgaz, de asocierea Duro Felguera SA Spania & Romelectro SA Bucureşti.
Conform proiectului, noua Centrală Termo-Electrică Iernut este formată din patru turbine cu gaz cu generatoarele aferente, furnizate de General Electric (4 x 67,3 MW), patru cazane recuperatoare pentru producere de abur şi două turbine cu abur cu generatoarele aferente, furnizate de de General Electric (2 x 80,4 MW), şi va avea un ciclu de funcţionare combinat gaze- abur.

(www.agerpres.ro)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE