Elevii de la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” au talent! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1440 Vizualizări

Elevii de la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” au talent!

Ediţia a VI-a a Concursului Şcolar „Elevii au talent” organizat de Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” s-a derulat vineri, 2 martie 2018, la Sala Festivă „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Mureş cu începere de la ora 16. Ideea fericită a unei televiziuni de a bucura sufletele românilor dându-le șansa de a-și dezvălui talentul publicului larg, a prins repede și la Gimnaziul “Tudor Vladimirescu”.  A fost destul să ne întrebăm acum 7 ani „ce-ar fi dacă…” și așa s-a născut „Elevii au talent”, un concurs ajuns acum la a VI-a ediție. Concursul se adresează elevilor şcolii noastre, care au concurat la două categorii: amatori şi profesioniști.

La categoria „Amatori” au participat elevi care, pe lângă preocupările specifice de şcolari, şi-au dezvoltat abilităţi sau talente artistice, sportive sau de îndemânare. Programul serii a fost unul variat, pentru că elevii noştri au foarte multe veleităţi şi, evident, sunt talentaţi! Momente muzicale deosebite au fost oferite aţadar de elevele Ban Mara (VI A), Obreja Verona  (IV A), Belbe Aimee (VI B), Luță Elsa (VIII A) şi Dima Lorena (I B). Elevii claselor a IV-a A şi a IV-a B, Flora Andrei, Vultur Rareș, Mailat Rareş, Crețu Bogdan, Szabo Norbert ne-au uimit cu un exerciţiu de îndemânare kendama. Un moment diafan de dans contemporan a fost pus în scenă de Sos Alexia Vivien (III C) iar elevele Găzdac Gabriela (I B), Miki Cosmina (VIII A), Moldovan Cezara (V B) şi Bîta Alexia (VI A) ne-au încântat cu dans modern. Şi pentru că şcoala noastră încurajează diveristatea şi talentele din orice domeniu, elevul Csermak Felix (II B) ne-a prezentat un moment artistic recitativ intitulat „Micul Prinţ”, Roșiu Rafael (III B) a venit cu un număr de magie, Nistor Diana (V A) a intepretat un cântec popular, elevele clasei a V-a C: Demeter Anetta, Szilagyi Andrea, Szekely Bernadette, Kilyen Nora au avut un moment muzical  şi de îndemânare „Cups” iar trupa de teatru a clasei a V-a B, Bălaj Cezara, Modovan Cezara, Hriscu Theola, Belean Denis, au prezentat scenetă – „Curaj, câinele fricos”, episodul „Perfect”, un moment coordonat de doamna prof. Lavinia Moldovan.

Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” derulează al doilea an al Proiectului de Parteneriat intitulat „Prietenii mei minunaţi”, proiect ce presupune o colaborare cu CSEI Nr. 2 şi organizarea unor activităţi în comun în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară. Dacă luna trecută elevii de la CSEI Nr. 2 ne-au vizitat şcoala pentru activitatea „Jocuri în zăpadă”, luna aceasta i-am invitat la „Elevii au talent”. Au răspuns invitaţiei noastre elevii coordonaţi de d-na prof. Alina Văidean, care au venit cu momente de dans modern: Moişanu Darius, Banga Cristian, Rad Attila, Calo Ioan (cu trupa „The Boys”) şi eleva Varga Alina.

La categoria „Profesionişti”, o categorie aparte pentru elevii care îşi şlefuiesc talentele în cadrul cluburilor sau Palatului Copiilor au participat următorii elevi: Fărcaș Sorana (IV B) şi Oprea Alexia (IV A) cu interpretare cântec, Chirteș Lorena (II B) cu o demonstraţie de Taekwando, Mureșan Ariana (VIII A) cu un dans hip-hop, Strete Alexia (VII A) cu un moment de gimnastică acrobatică.

Juriul a fost constituit din cadre didactice de la alte unităţi de învăţământ din zonă: doamna director a Şcolii Gimnaziale „Emil Drăgan”, Ungheni,  prof. Bianca Teth, doamna prof. Iulia Luca (Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Târgu-Mureş), doamna prof. Petruța Vodă (Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Târgu-Mureş), doamna prof. Adriana Boiti (Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Târgu-Mureş), domnul prof. Dragoș Zaharie (Școala Gimnazială „Emil Drăgan”, Ungheni). În notarea momentelor, juriul a ținut cont de următoarele aspecte: calitatea și dificultatea interpretării, originalitatea momentului, prezența scenică și personalitatea concurenților, și nu în ultimul rând, de efectul momentului asupra publicului.

În pauza de jurizare câştigătoarea de anul trecut, campioana noastră Monica Duca din clasa a VII-a B, ne-a încântat privirile cu un moment de gimnastică acrobatică iar artistul de muzică populară Bogdan Orban, fost elev al şcolii noastre ne-a oferit un moment muzical de valoare, care a adunat în horă participanţi şi spectatori deopotrivă!

Din donaţiile oferite de cadrele didactice ale unităţii noastre, precum şi din vânzarea biletelor s-a adunat un fond în valoare de 860 RON din care au fost premiaţi concurenţii. La categoria „Profesionişti” Premiul cel mare a fost obţinut de micuţa Fărcaş Sorana cu „Lumea mea, un cântec”. La categoria „Copiii Speciali” trupa „The Boys”  a obţinut Premiul Special al Juriului în valoare de 100 RON iar eleva Alina Varga a obţinut Menţiune. La categoria „Amatori”, eleva Miki Cosmina a fost fericita câştigătoare a Premiului I şi a sumei de 310 RON, cu un colaj muzical k-pop interpretat cu multă pasiune, elevele clasei a V-a C, Demeter Anetta, Szilagyi Andrea, Szekely Bernadette, Kilyen Nora au obţinut Premiul II pentru „Cups” şi suma de 150 RON iar Premiul III şi suma de 100 RON a fost atribuit  elevei Elsa Luţă pentru o interpretare muzicală deosebită.

Spectacolul a fost unul de valoare şi a dus zâmbete pe feţele tuturor şi soare în sufletele spectatorilor. Şi chiar dacă nu toţi concurenţii au plecat acasă cu premii, toţi au ieşit câştigători în lupta cu propriile emoţii şi au câştigat stimă de sine, admirație și respect pentru talentul lor sau pentru efortul depus în orele de pregătire, cât și pentru curajul de a urca pe scenă în fața unui public atât de numeros.

Director,

Prof. Gabriela ŞANDRU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE