Home / Invatamant / A început a șasea ediție a competiției naționale de educație financiară „Bani pentru școala ta”. Liceele din țară pot beneficia de finanțări de până la 10.000 euro!

A început a șasea ediție a competiției naționale de educație financiară „Bani pentru școala ta”. Liceele din țară pot beneficia de finanțări de până la 10.000 euro!

Distribuie

A șasea ediție a Competiției naționale de educație financiară „Bani pentru școala ta” aduce din nou finanțări de până la 10.000 de euro pentru liceele din România.

Elevi de liceu cu vârsta mai mare de 15 ani, dar și absolvenți, profesori, părinți și alți susținători ai unităților de învățământ pot câștiga pentru școlile lor finanțări de până la 10.000 de euro, dacă urmează în perioada 1 martie – 31 martie 2018 trainingurile online gratuite de educație financiară – modulele BaniIQ™ și Banii pe net™ – disponibile pe site-ul Competiției – www.banipentruscoalata.ro

Fiecare liceu este înregistrat automat în Competiție odată cu înscrierea elevilor și susținătorilor săi în training și acumulează EUROpuncte pentru fiecare persoană care urmează modulele online și completează testul de verificare a cunoștințelor. Săptămânal, pe site-ul www.banipentruscoalata.ro, va fi anunțat clasamentul intermediar al liceelor susținute în Competiție.

Instituția de învățământ cu cel mai mare număr de susținători va beneficia de un premiu constând într-o sumă în euro egală cu numărul acestora, în limita a 10.000 de euro. De asemenea, vor primi premii și primele trei școli care vor atrage primii 1.000 susținători fiecare. Premiile vor fi folosite exclusiv pentru modernizarea școlilor, dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziția de echipamente sau resurse educaționale.

Ediția curentă a Competiției naționale „Bani pentru școala ta” este organizată de Junior Achievement (JA) România în cadrul programului național de Educație financiară JA – modulele blended learning BaniIQ™ și Banii pe net™, ce au ca scop formarea abilităților de administrare eficientă a resurselor financiare și de a lua decizii responsabile. Programul este susținut de Visa și băncile partenere.

În ediția precedentă, peste 35.000 de elevi, profesori, părinți și alți membri ai comunităților locale au participat la Competiție și au avut acces la informații esențiale despre bugetul personal, venituri, cheltuieli, investiții și relația cu banca, dar și despre eCommerce, drepturile celor care cumpără online, securitatea în mediul online, taxe și impozite.

„Experiențele și informațiile acumulate prin parcurgerea training-urilor reprezintă o importantă gamă de noțiuni care mă va îndruma în viață spre cele mai bune decizii pe plan financiar. Ocazia de a aduce o contribuție față de laboratoarele de informatică, în care îmi petrec cea mai mare parte a timpului, m-a încântat de la bun început și m-a mobilizat să conving tot mai multe persoane să parcurgă aceste training-uri”, a declarat Aldea Alina, elevă la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Galați.

Pe parcursul primelor cinci ediții ale Competiției naționale „Bani pentru școala ta”, JA România a investit, prin susținerea Visa și a băncilor partenere, peste 150.000 de RON în modernizarea școlilor și liceelor.

Mai multe informații despre competiție, traininguri, premiu și regulament de participare găsiți pe www.banipentruscoalata.ro! Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate și viață activă și dezvoltarea abilităților pentru viață. 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi din 1.400 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și cu susținerea financiară a comunității de afaceri. Mai multe informații pe www.jaromania.org.

(Redacţia)

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Despre situația jalnică a clădirii Colegiului Național „Unirea”, la întâlnirea Ministrului Educației cu directorii de școli

Distribuie Ligia Deca, Ministrul Educației, a participat la o ședință de lucru cu directorii de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.