Home / Social / Go Global! Voluntariat pentru tineri în străinătate

Go Global! Voluntariat pentru tineri în străinătate

Distribuie

Joi, 15 martie de la ora 18:00 pe str. Mihai Viteazu nr. 26 la sediul Școlii de Valori, va avea loc o întâlnire a celor de la AIESEC cu studenții interesați de o experiență culturală și socială, o ocazie unică de a cunoaște o altă țară și cultură cu bani puțini și făcând o faptă bună.

AIESEC România împreună cu partenerii săi Erasmus + din Universitatea Petru Maior și Universitatea de Arte din Târgu-Mureș pun la dispoziție burse pentru studenții lor pentru două luni petrecute ca voluntar cu Global Volunteer în Europa.

În aceeași seară, cei de la AIESEC te vor ajuta să:

  1. Afli mai multe informaţii despre proiectele şi oportunităţile lor
  2. Ai ocazia să vorbeşti cu tineri care au fost deja într-un proiect de voluntariat internațional
  3. Îţi completezi profilul pe platforma AIESEC
  4. Aplici la proiectul dorit
  5. Ai interviul pe Skype şi eşti acceptat în aceeaşi zi
  6. Semnezi contractul

Poți fi voluntar pe malul mării

„La nivel național există parteneriatul dintre Erasmus și AIESEC din 2017, atunci când 38 de tineri din București au plecat prin oportunitățile Global Volunteer beneficiind de Bursele Erasmus.
Anul acesta parteneriatele cu birourile Erasmus din oraș au constituit una din prioritățile noastre, pentru a ne putea asigura că studenții târgumureșeni beneficiază de aceleași oportunități ca și studenții din orașele mari precum București sau Timișoara.

Scopul evenimentului Go Global este de a ajuta studenții mureșeni să beneficieze de o experiență internațională în țări precum Turcia, Polonia si Croația, tot ce trebuie să facă este să se înscrie pe formularul evenimentului, să vină la eveniment, iar acolo consultanții AIESEC îi vor trece prin toate etapele aplicării pe proiect în mai puțin de o oră, iar studenții de la UPM si UAT vor primi un acceptance letter din partea AIESEC de care au nevoie ca să aplice pentru bursa Erasmus.

Principalele avantaje dacă mergi printr-o mobilitate Erasmus pe o oportunitate AIESEC sunt:
– AIESEC îți găseste cazare în țara respectivă și nu trebuie sa îți bați capul cu asta;
– suport continuu din partea AIESEC pe durata experienței: de la un „buddy”, o persoană care îți va servi ca și ghid, te va ajuta să înțelegi mai bine țara respectivă, până la seminarii de integrare odată ce ai ajuns în țara în care îți faci exchange-ul;
– nu trebuie sa îți cauți locul de practică pentru bursă, AIESEC le va găsi în locul tău, tu trebuie sa o alegi pe cea potrivită pentru tine;
– și nu în ultimul rând îți vei face prieteni internaționali de pe tot globul.” ne spune Daniel Moldovan, vicepreședinte AIESEC Târgu-Mureș.

Înscrierile se fac aici până pe data de 13 martie.

Elena POLEARUȘ

 

De asemenea, verificati

Pagube tot mai mari și dese cauzate de urși în județul Mureș

Distribuie S-au înmulțit vertiginos pagubele produse de urși în anumite zone ale județului Mureș, cei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.