Jucătoarea ignorată între ai ei, adorată de alții Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 737 Vizualizări

Jucătoarea ignorată între ai ei, adorată de alții

Aflată pe locul 4 în Liga I a fotbalului feminin maghiar, formația VTK Diósgyőr din Miskolc a obținut în etapa a XIII-a victoria cu 3-0 în fața formației Haladás-Viktória Szombathely. Cele două echipe erau în luptă pentru locul 4 și atacarea unui loc pe podium, dar rezultatul poate fi considerat de interes deoarece toate cele trei goluri au fost înscrise de jucătoare din România. Scorul a fost deschis de către Corina Olar, în minutul 14, după care fosta jucătoare a echipei ASA Târgu-Mureș, Bianca Sandu a reușit dubla în minutele 28 și 53. La echipa maghiară mai evoluează o altă fostă jucătoare de la ASA, Jáhn Klaudia, dar aceasta a fost venită la Târgu-Mureș din campionatul Ungariei și a părăsit echipa care între timp a fost desființată.

Bianca Sandu: „ASA a dispărut, dar rămâne cea mai frumoasă perioadă”

„Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat cu ASA, îmi pare rău pentru fetele care au rămas la echipă. Știu cât suflet au pus, s-au sacrificat pentru echipă și pot spune că sunt mândră că am avut plăcerea să joc alături de ele. Chiar dacă ASA a dispărut, pentru mine va rămâne cea mai frumoasă perioadă din cariera mea de până acum. Nu pot să spun altceva despre ce a fost acolo. Eu am avut șansa să fac un pas înainte și le doresc și lor să reușească acest lucru. Acum sunt la Miskolc și nu regret nimic. M-am lansat la ASA și acum sunt a doua marcatoare a echipei. După ultimul rezultat ne-am calificat matematic în play-off și pentru o echipă venită din liga a doua este foarte bine, mai ales că peste două săptămâni jucăm și semifinala cupei”, a declarat una dintre cele mai importante jucătoare din ultimii ani a echipei care a cucerit un titlu, două Cupe ale României și s-a clasat după anul 2010 mereu pe locul secund în ambele competiții, cu excepția anului 2016, când au recâștigat Cupa României. Echipa nu mai există, palmaresul rămâne, dar cui?

Bianca Sandu a fost dealtfel o jucătoare ignorată de către selecționerul Mirel Albon, antrenor și la Olimpia Cluj, care i-a recunoscut calitățile doar după ce a părăsit ASA. Este o româncă venită din Dâmbovița în Ardeal, care s-a adaptat și a învățat în șase ani și limba maghiară astfel încât să se descurce chiar într-o emisiune TV. Alții nu au învățat într-o viață limba celor alături de care trăiesc.

Foto: DVTK

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE