FOTOGALERIE: Mărturisiri de dragoste sub formă de literatură, muzică și arte vizuale Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 614 Vizualizări

FOTOGALERIE: Mărturisiri de dragoste sub formă de literatură, muzică și arte vizuale

Scena Centrului Cultural „Mihai Eminescu” a fost spațiul de desfășurare al unui eveniment omagial dedicat atât femeii, cât și iubirii. Volumul colectiv „8 mărturisiri de dragoste” (Editura Digital Docu Print) a fost lansat în prezența colaboratorilor, excepție făcând Dumitru Buda, care nu a putut fi prezent. Cartea cuprinde texte de Ovidiu Bârsan, Dumitru Buda, Ioan Chiorean, Cristian Georgescu, Liviu Pancu, Marius Pașcan, Călin Pintea, Lucian Săcălean. Laurențiu Blaga a contribuit cu poeme, iar Călin Bogătean a îmbogățit volumul cu ilustrații.

Cartea a venit ca o inițiativă de a reuni sub o tematică comună viziunile a 8 bărbați care provin din domenii diferite, dar care cred în energia particulară a iubirii. Evenimentul a avut loc miercuri, 8 martie, ora 18:00 și a fost prezentat de Ioan Chiorean.

Bucuria evadării

„E o întâlnire frumoasă, care din nou dovedește faptul că într-un oraș aparent neinteresant cum este Târgu-Mureșul, un oraș divizat puțin, cu frumusețile sale particulare și problemele sale particulare, exisă totuși anumite lucruri care se leagă, care se încheagă. Cartea de față este o dovadă a lucrurilor care se încheagă. A fost o foarte mare bucurie să aflu de acest proiect și să mă implic. N-a fost ușor. Iată, în fața dumneavoastră vin reprezentanții unei generații între 45-55 ani și aducem fiecare o poveste de dragoste. O poveste de dragoste din punctul de vedere al fiecăruia, la inițiativa unui om excepțional, Călin Pintea, un om care nu ne lasă să ne pierdem sau să rămânem în cotidianul tern care ne macină în fiecare zi. Avem bucuria să evadăm, și reprezentanții acestei generații acum încearcă o evadare din cotidian, un cotidian care ne fixează, care ne crucifică în fiecare zi și nu ne lasă să fugim sau să visăm. Trebuie să facem mici lucruri cronofage și nu mai avem timp să citim, dar să mai și scriem. Cartea asta e un colac de salvare care se aruncă unor oameni și vine ca un omagiu jumătăților noastre” a declarat Ioan Chiorean.

Contributorii volumului au venit pe rând în fața publicului și au citit câte un fragment din textul care se regăsește în „8 mărturisiri de dragoste”, motivând alegerea temei, viziunea personală și manifestându-și recunoștința celor care i-au inspirat.

Dragostea și muzica merg mână-n mână

Nu au lipsit nici momentele artistice care au conferit evenimentului pauze de respiro muzical, dar și prilejuri de a constata din nou că există mulți tineri talentați, iar viitorul nu poate fi, în consecință, decât optimist din acest punct de vedere.

Prima intervenție muzicală a fost susținută de Maria Gânța (elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Unirea”), după care a urmat un nume apreciat al scenei târgumureșene și nu numai, în persoana lui Beke István Ferenc, profesor de chitară la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, și președinte al Asociației Harmonia Cordis, care organizează anual Festivalul de Chitară cu același nume, care a devenit un reper al genului.

În continuare, Diana Ioniță a interpretat la vioară Sonata nr. 2 în Sol minor de Handel, (elevă în clasa a VII-a la Liceul Vocațional de Artă Târgu-Mureș), iar Ștefan Patriche (elev în clasa a V-a la Liceul Vocațional de Artă Târgu-Mureș) a interpretat la pian melodia „Toamna” de Edward MacDowell.

Spre final, Ioana Ștefan (elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian”), a dat măsura talentului atât vocal, cât și la chitară, iar domnii care au contribuit la volumul „8 mărturisiri de dragoste” au fost recompensați pentru efort și pasiune de către pictorița Maria Mera, care le-a oferit acestora câte un tablou și le-a demonstrat că inițiativele salutare nu rămân nerăsplătite.

Seria momentelor muzicale, dar și evenimentul au fost închise cu grație și optimism de binecunoscuta solistă Gențiana Ganea care a interpretat melodia „Totu-i posibil” alături de Florin Șuteu, care a acompaniat-o la pian.

Deși spectacolul propriu-zis a luat sfârșit, momentul festiv s-a prelungit în foaierul Centrului Cultural „Mihai Eminescu”, unde publicul a putut viziona o expoziție de artă plastică coordonată de Călin Bogătean și realizată de expozanți aflați la început de drum. De asemenea, PIXEL ART Club, format dintr-un grup de fotografi care îmbină consecvența cu pasiunea și viziunea, a expus o serie de fotografii reunite sub tema „Femeia”. Imaginile sunt tot atâtea ipostaze care celebrează sexul frumos într-o manieră artistică ce îl pune în valoare.

Seara s-a încheiat cu o sesiune de autografe și felicitări, dar și cu discuții „încurajate” cu succes de un pahar de șampanie.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE