Petry ne propune carnea de mangaliță – un deliciu inedit Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1553 Vizualizări

Petry ne propune carnea de mangaliță – un deliciu inedit

Firma Petry este unul dintre cele mai cunoscute branduri mureșene. Produsele Petry se bucură de încrederea clienților, grație calității și prospețimii acestora. La baza calității produselor stă experiența acumulată în multe generații.  În rândurile următoare, Petry ne propune o motivație pentru consumul cărnii de mangalița.

Carnea de mangaliță provine de la o rasă vestită de porci care este cunoscută pentru carnea mult apreciată ce e considerată un deliciu şi care are un conținut scăzut în colesterol.

Porcul din rasa mangaliță este ușor de crescut şi hrănit. Acesta are o imunitate crescută şi este foarte rezistent la frig. Spre deosebire de rasa comună, porcul de mangaliță are o perioadă de creștere mai îndelungată, de aproximativ doi ani, însă carnea gustoasă compensează acest neajuns.

Această rasă de porc mai este cunoscută şi sub numele de porcul cu blană, porcul cu lână creață, dar şi sub denumirea de porcul somon, datorită cărnii cu un conținut lipidic ridicat.

De ce să cumperi carne de mangaliță?

Datorită faptului că acest tip de carne are un conținut scăzut de colesterol, iar această proprietate o face extrem de căutată şi apreciată.

Carnea de mangaliță se vinde în prezent în proporție de 50-60% mai mult decât carnea de porc din rasa comună.

Noi cei de la Petry procurăm acest tip de carne de la fermierii locali din județul Mureș care cresc porcii de mangaliță la standarde europene şi le oferă cereale și hrană bio.

Proprietarii locali de mangaliță cresc această rasă în aer liber, nu forțează prin nici o metodă procesul de dezvoltare a exemplarelor şi folosesc furaje naturale, fără adaosuri sau hormoni de creștere.

Petry cumpără porci de mangaliță de la fermieri locali pentru a realiza cele mai delicioase şi sănătoase mezeluri.

Ce mezeluri din carne de mangaliță poți găsi la magazinele Petry?

Pentru că preparatele din mangaliță sunt un deliciu, noi îți oferim cu dragă inimă cele mai gustoase mezeluri realizate din acest tip de carne sănătoasă.

Vă oferim slănină proaspătă de mangaliță cu un conținut scăzut de colesterol, jumări delicioase, untură şi cârnați. Mezelurile din carne de mangaliță sunt preparate în mod tradițional după rețete vechi.

Pe lângă mezelurile proaspete din carne de mangaliță, oferim şi alte preparate din carne de porc de rasă comună, carne de vită, cât şi produse alimentare de la mici producători din Transilvania. Vă punem la dispoziție produse lactate şi brânzeturi ce îți lasă gura apă, de pe plaiurile Harghitei şi din Colțești.

Alte produse ce pot fi găsite în magazinele noastre sunt uleiurile presate la rece, paste făinoase şi vinuri fine de la cramele din județele Sălaj şi Mureș.

Toate produsele noastre sunt tradiționale, realizate după rețete vechi de peste 135 de ani din carne proaspătă. Folosim carne din tăiere proprie ce provine exclusiv de la producători din România.

 

Motive pentru care untura este mai sănătoasă decât uleiul

Un studiu recent a demonstrat că prepararea alimentelor cu uleiuri vegetale, cum ar fi: uleiul de floarea soarelui, uleiul de porumb eliberează de peste 200 de ori mai multe aldehide toxice care depășesc limita zilnică acceptată.

Prin urmare, gătirea alimentelor cu ajutorul uleiurilor vegetale crește riscul apariției cancerului, bolilor de inimă și chiar a demenței.

În cele ce urmează îți vom oferi trei motive pentru a folosi untura în locul uleiurilor vegetale.

Untura este sănătoasă

Cercetătorii susțin că uleiurile vegetale care conțin grăsimi polinesaturate eliberează o cantitate mare de substanțe toxice la temperaturi înalte, pe când grăsimile nesaturate (untura și untul) eliberează o cantitate foarte scăzută.

Mai mult, untura este considerată sănătoasă, deoarece conține acid oleic, un acid ce previne cancerul și depresia.

O cantitate extrem de considerabilă de vitamina D poate fi găsită în componența unturii, o lingură de untură oferind un raport de 1000 de UI din această vitamină. Consumul de vitamina D din alimente ajută la întărirea sistemului imunitar și previne răcelile și gripa.

Vitamina D din untură ajută, de asemenea și la menținerea echilibrului hormonal și la asimilarea calciului în organism.

Untura este 100% naturală

Spre deosebire de uleiurile vegetale care sunt extrem de procesate, untura procurată de la crescători locali de porci este 100% naturală. De la un porc de aproximativ 100 de kg se poate obține 8-9 kg de untură.

Untura oferă un gust delicios alimentelor

Dacă carnea este prăjită în untură, aceasta devine mai fragedă și are un gust mai delicios. Puiul sau rața prăjită în untură devin mai crocante și îți vor încânta papilele gustative cu aroma lor. Untura este ideală și la prepararea ouălelor, cartofilor prăjiți, dar și la prăjirea gogoșilor. Dacă folosești untură la prepararea gogoșilor, acestea vor deveni mai pufoase.

Un alt aspect important al unturii este că aceasta nu alterează gustul alimentelor și nu are miros.

Sperăm ca cele trei motive de mai sus să te convingă să realizezi beneficiile unturii și să nu eziți să o folosești la gătit în locul uleiurilor vegetale.

Petry oferă untură preparată natural, de la animale ce provin de la crescătorii locali din zona Transilvaniei.

Florin Marcel SANDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE