Home / Comunicate / Risc de avalanșă în Munții Călimani și Gurghiu!
Sursă foto: www.hunedoaralibera.ro

Risc de avalanșă în Munții Călimani și Gurghiu!

Distribuie

Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș informează că în Munții Călimani și Gurghiu, în zonele cu pantă între 25 – 38 grade, la altitudini de peste 1500 m, în urma încălzirii vremii din ultimele zile, riscul de avalanșă este de gradul IV și V (pe o scară de la 1 la 5), nivel de risc care se va menține în zilele următoare.

Persoanele care vor parcurge în următoarele zile trasee montane din munții Călimani și Gurghiu la peste 1500 m trebuie să fie echipate specific perioadei de iarnă, dar și cu echipament individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșă, lopată de avalanșă, dispozitiv electronic de căutare din avalanșă DVA).

Pentru orice informații legate de traseele montane din județul Mureș puteți suna la numărul de telefon al Dispeceratului Salvamont Mureș (0728 28 94 42), sau la numărul de Dispecerat Național Salvamont 0372 126 668 (0 – SALVAMONT).

 

De asemenea, verificati

Anunț finalizare proiect ”Extinderea și echiparea structurii educaționale a Școlii gimnaziale Ioan Vlăduțiu, orașul Luduș, județul Mureș”

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.