Home / Sanatate / EXCLUSIV! Numărul de paturi din spitalele mureşene, aprobat de Guvern

EXCLUSIV! Numărul de paturi din spitalele mureşene, aprobat de Guvern

Distribuie

Monitorul Oficial al României a publicat, recent, în data de 2 martie 2018, situaţia numărului de paturi, pe anul 2018, din unităţile publice şi private pentru care Casele de Asigurări de Sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti în regim de spitalizare continuă.

3.931 de paturi de spital, în Mureş

La nivelul judeţului Mureş, numărul total de paturi aprobate este de 3.931, iar potrivit dr. Stelian Caraghiaur, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, distribuţia acestora la nivelul principalelor unităţilor sanitare din judeţul Mureş este următoarea: Spitalul Județean Clinic de Urgență Târgu-Mureş – 1.089 de paturi, Spitalul Clinic Județean Mureş – 1.030 de paturi, Institutul de Urgență Pentru Boli Cardiovsculare și Transplant Târgu-Mureş – 210 paturi, Spitalul Municipal Târnăveni – 570 de paturi, Spitalul Municipal Sighișoara – 251 de paturi, Spitalul Municipal Reghin – 264 de paturi, Spitalul Orășenesc Luduș – 216 paturi, Spitalul Orășenesc Sângeorgiu de Pădure – 40 de paturi şi Spitalul Orășenesc Sovata-Niraj – 25 de paturi.

„Legat de suplimentarea numărului de paturi, orice modificare în structura unui spital se face cu un aviz prealabil la Direcţia de Sănătate Publică, care se transmite către Ministerul Sănătății care trebuie să își dea acordul. În final, de  acordul Ministerului Sănătății ține suplimentarea cu și un singur pat”, a precizat dr. Stelian Caraghiaur.

Ce se întâmplă în cazul unei epidemii

Totodată, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş a explicat protocolul pus în aplicare dacă, de exemplu, toate paturile de spital din judeţ ar fi ocupate ca urmare a unei epidemii.

„În mod normal, toate spitalele au un plan pentru situații de urgență de acest fel. Dar chiar și așa, orice suplimentare trebuie să îndeplinească Ordinul 914 din 2006, prin care se poate autoriza un spital, prin care trebuie să îndeplinească condițiile igienico-sanitare și de autorizare a acestor unităși sanitare”, a menţionat dr. Stelian Caraghiaur.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferință regională pe tema combaterii bullying-ului școlar cu participare națională. Ministrul Educației: „Mesajul este- zero violență în școli!”

Distribuie În România, fenomenul bullying-ului este tot mai prezent în viața academică, acolo unde colectivitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.