Home / Business / Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Viele Euro Geldscheine

Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru

Distribuie

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea. Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

Cursurile gratuite de formare antreprenorială acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări, programele e-Learning de antreprenoriat și management,  sprijinul experților județeni, conferințele de informare și promovare în cele șase județe din Regiunea Centru vor pregăti Concursul de planuri de afaceri din perioada august-noiembrie 2018. Astfel, vor fi selectate cele mai bune 54 de idei de start-up-uri ce vor primi granturi de maximum 39.000 euro fiecare.

Acțiuni de consultanță-mentorat vor sprijini înființarea și lansarea cu succes în 2019 a noilor afaceri, implementarea planurilor de afaceri selectate fiind ulterior asistată și monitorizată în cadrul proiectului Start-up Urban și în anul 2020.

Derulat timp de trei ani de un consorțiu format din Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM, Municipiul Alba Iulia, SC Edukado SRL și Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor – APRSC, proiectul Start-up Urban urmărește dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Centru, prin promovarea culturii antreprenoriale, pregătirea antreprenorială a peste 300 persoane care doresc să se înscrie în proiect – potențiali întreprinzători, selectarea și sprijinirea înființării a 54 de afaceri cu profil non-agricol în mediul urban și crearea a minimum 108 noi locuri de muncă, câte cel puțin două în fiecare afacere.

Data limită a înscrierii în proiectul Start-up Urban este 21 aprilie 2018. Înscrierea se face la experții noștri locali din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Informații detaliate despre Start-up Urban și contactele experților județeni sunt disponibile pe site-ul proiectului startup.fntm.ro. Adresa de e-mail a expertului grup țintă din Mureș, Răzvan Vlasiu, este razvan.vlasiu@fntm.ro.

Proiectul Start-up Urban, cu denumirea oficială „Start-up Plus – Antreprenoriat Urban în Centrul Țării”, cod 104643, este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 13.367.049,19 lei, dintre care valoare eligibilă nerambursabilă FSE 11.328.462,16 lei și valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național 1.987.908,46 lei. Fiecare dintre cele 54 de noi afaceri înființate prin proiect va fi finanțată cu maximum 39.000 de euro (calculat la cursul InforEuro aferent lunii august 2016).

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.