Home / Administratie / Raport despre deszăpezirea municipiului Sighișoara
Un utilaj de deszapezire actioneaza pe DN2 E85, in judetul Buzau, joi, 30 ianuarie 2014. Aproape 13.500 de gospodarii din peste 100 de sate sunt izolate, joi dimineata, în judetul Buzau, unde sunt închise în continuare patru drumuri nationale si 20 de drumuri judetene. CIPRIAN STERIAN / MEDIAFAX FOTO

Raport despre deszăpezirea municipiului Sighișoara

Distribuie

În intervalul  decembrie 2017 – ianuarie 2018, pentru deszăpezirea municipiului Sighișoara s-a acționat  cu un număr de 7 autoutilaje de deszăpezire și transport, au fost răspândite 600 tone material antiderapant. Activitatea s-a desfășurat ziua și noaptea, în funcție de necesitate.

Pluguitul s-a executat pe străzi unde grosimea stratului de zăpadă depășea, în general, 5 cm.

Arterele principale de circulație fiind gradul I de prioritate, au fost practicabile în termen de 2 ore de la încetarea ninsorii, iar majoritatea celorlalte artere secundare, din gradul II și III de prioritate au fost deszăpezite ulterior.

Ridicarea zăpezii de la bordură s-a executat în perioadele de inactivitate iar curățarea gurilor de scurgere a apei, s-a executat permanent.

Curățatul manual al zăpezii s-a executat în funcție de necesități, cu unelte specifice și având ca prioritate stațiile mijloacelor de transport în comun, căile de acces pietonal din zona podurilor, trecerile de pietoni și scările de acces.

S-au aprovizionat și completat permanent cele 50 de lăzi cu material antiderapant dispuse în puncte fixe de pe raza municipiului.

În această perioadă s-au înregistrat un număr de 37 de sesizări privind desfășurarea activității de deszăpezire de pe străzile Lunca Poștei, Ceahlăului, Nicolae Iorga, Cătunul Viilor, Mărășești, Codrului, Dimitrie Cantemir, Axente Sever, Ștefan cel Mare, Vasile Lucaciu, Ana Ipătescu, Izvorului, Costache Negruzzi, Abatorului, Crișan, Andrei Mureșanu, Miron Neagu, Cartier Hetiur, Venchi și Rora.

Majoritatea problemelor sesizate s-au datorat operatorului de salubritate, SC Schuster Ecosal SRL care nu s-a încadrat în timp util în rezolvarea acestora, în principal din cauza gradului de pregătire profesională a personalului, a numărului insuficient al acestuia și dotarea precară a parcului auto.

(Comunicat de presă, Primăria municipiului Sighişoara)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Zi de Zi 20 de ani / La Mulți Ani, Zi de Zi!

Distribuie 20 de ani de existență a sărbătorit în această seară Cotidianul Zi de Zi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.