Home / Business / Bine ați venit în familia Puiul de Crăiești!

Bine ați venit în familia Puiul de Crăiești!

Distribuie

Familia. Cel mai important lucru din viața noastră. Nici un sacrificiu nu e prea mare pentru familia noastră, căreia vrem să îi oferim doar ce e mai bun.

De aceea, noi, cei de la Puiul de Crăiești, ne considerăm o mare familie. O familie din care fac parte toți angajații și colaboratorii, dar ce e cel mai important, toți clienții noștri, cărora le oferim rezultatele muncii și priceperii noastre: produsele Puiul de Crăiești.

Știm despre ce vorbim, deoarece Puiul de Crăiești a plecat la drum ca o afacere de familie în 1994. A rămas o afacere de familie pentru că nu vrem să renunțăm la valorile noastre: munca, respectul, calitatea. Iar anii de creștere trainică a afacerii și rezultatele care i-au urmat ne-au demonstrat că am ales calea cea bună: tot mai mulți oameni au venit în familia noastră, devenindu-ne clienți.

Cum am evoluat:

1994

Ia ființă SC Oprea Avicom SRL, având un număr de 4 angajați. Activitatea firmei era axată pe creșterea puilor de carne în cele 4 hale din ferma Crăiești, jud. Mureș și vânzarea lor către populație.

1998

Se inaugurează un abator pentru sacrificarea puilor de carne în localitatea Crăiești, având o capacitate de tăiere de 1000 capete/oră.

2001

Activitatea firmei se diversifică prin achiziționarea și punerea în funcțiune a stației de incubație din localitatea Sighișoara, jud. Mureș.

2002

Se achiziționează un magazin de prezentare propriu în localitatea Reghin, județul Mureș.

2006

Un program SAPARD transformă vechiul abator într-unul modern, adus la cele mai noi standarde. În același an începe vânzarea produselor companiei sub numele “Puiul de Crăiești”.

2007-2008

Se achiziționează o veche fermă de porci în localitatea Pogăceaua, jud. Mureș și se transformă într-o fermă de creștere a puilor de carne cu o tehnologie de ultimă generație, având o capacitate de 250.000 pui/serie în cele 13 hale.

2009-2010

Se achiziționează o veche fermă dezafectată în localitatea Șincai, jud. Mureș, transformată într- una dintre cele mai moderne ferme de reproducție păsări rase grele din țară. Ouăle de incubație astfel rezultate sunt folosite pentru obținerea puilor de o zi, care urmează a fi crescuți în fermele proprii, sacrificați în abatorul din loc. Crăiești, obținând-se produsele care se vor vinde atât în magazinele proprii, cât și terților.

2012

Activitatea de creștere a puilor de carne a fost extinsă prin achiziționarea fermei Dumbrăveni, jud. Sibiu, aceasta având în prezent o capacitate de 172.500 capete/serie în cele 8 hale.

2014-2015

Se achiziționează fosta fermă de reproducţie din localitatea Solovăstru, jud. Mureș, care a aparţinut Avicolei Mureş, spații care sunt modernizate şi valorificate atât în creșterea puilor de carne în cele 24 de hale, cât și în incubație, prin punerea în funcțiune și modernizarea unei stații de incubație cu 8 incubatoare în funcțiune, stația de incubație de la Sighișoara intrând astfel în conservare.

Tot în 2014 s-a implementat un program complex de evidență contabilă și de gestiune pentru o organizare și conducere eficientă și în vederea luării deciziilor în cunoștință de cauză.

2016            

Se finalizează un proiect de parteneriat cu U.S.A.M.V Cluj Napoca, Institutul Național Pasteur București și S.C.D.C.B Tg. Mureș constând în testarea Artemisei annua (pelin dulce), ca un tratament natural pe o serie de pui dintr-o hală a fermei Solovăstru, comparativ cu o altă hală martor.

În prezent:

Împreună cu un partener extern se află în derulare un proiect pentru construcția uneia dintre cele mai mari și moderne  Fabrici de Nutrețuri Combinate din țară, cu o capacitate anuală de producție de peste 150.000 tone, fabrică ce va închide lanțul integrat de producție de care SC OPREA AVICOM SRL dispune, respectiv: obtinerea furajelor pentru păsări, fermă de reproducție și stația de incubație necesare obținerii materialului biologic, continuând cu fermele de creștere, abatorul de păsări, logistica și rețeaua proprie de 26 de magazine în județele Mureș, Cluj, Harghita și Sibiu. Toate acestea, pentru ca produsele Puiul de Crăiești, rezultatul priceperii celor 315 angajați, să ajungă pe mesele clienților noștri.

Pe viitor:

Firma are în plan extinderea în următorii ani a capaciatii de producție prin construirea unui abator nou cu o capaciate de 4000 capete/ora și dezvoltarea în continuare a activității de creștere a puilor de carne. De asemenea, pe termen mediu se preconizează retehnologizarea abatorului Crăiești în vederea fabricării de mezeluri din carne de pasăre.

Și drumul continuă…

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.