Share

Home / Administratie / 2018, anul proiectelor la Luduş

2018, anul proiectelor la Luduş

Primarul oraşului Luduş, Ioan Cristian Moldovan, a făcut public, zilele trecute, pe site-ul Primăriei oraşului Luduş, www.ludus.ro, Raportul privind starea economică, socială şi de mediu a oraşului Luduş pe anul 2017.

Documentul este structurat în 65 de pagini şi oferă informaţii utile despre activităţile Primăriei oraşului Luduş, pe diverse paliere, realizate în decursul anului trecut.

„Întreaga societate românească se află într-o continuă mişcare şi dezvoltare, iar oraşul nostru, ca parte a acestei societăţi, prin politicile publice derulate, încearcă să răspundă acestor provocări printr-o alertă aliniere la prefacerile socio-economice actuale pentru a beneficia de confortul urban dorit, dar şi pentru a asigura generaţiilor viitoare un oraş aşezat pe o traiectorie modernă, europeană”, a precizat Ioan Cristian Moldovan, în mini-capitolul intitulat „Cuvânt înainte”.

Investiţii cu fonduri locale, guvernamentale şi europene

Referindu-se la proiectele depuse în vederea obţinerii de finanţări europene sau guvernamentale, primarul oraşului Luduş a trecut în revistă principalele reuşite înregistrate în acest sens.

„În anul 2017, cu fonduri de la bugetul local am continuat proiecte demarate anterior şi am iniţiat derularea altelor noi, de interes major pentru viaţa comunităţii noastre. Astfel, au fost reabilitate acoperişurile Căminelor Culturale din cartierele Gheja şi Roşiori, precum şi modernizarea străzii 1 Mai, reabilitarea accesului şi a trotuarelor din cartierul Luduş Est, reabilitarea parcărilor din strada Garofiţei şi Bulevardul 1 Decembrie 1918, realizarea canalizării pluviale pe strada Dobrogei, Salcâmilor, Viorelelor, Castanilor şi Nouă. De asemenea, activitatea administraţiei locale luduşene a vizat şi obţinerea fondurilor europene şi drept urmare a fost semnat un contract de finanţare nerambursabilă de 8 milioane de lei pentru proiectul „Modernizare, amenajare şi dotare Parcul Tineretului din Luduş”. Totodată, s-au întocmit documentaţii în vederea depunerii unor proiecte europene, după cum urmează: „Creşterea eficienţei energetice în clădiri rezidenţiale în oraşul Luduş”, „Modernizare, extindere şi dotare Şcoala Gimnazială „Ioan Vlăduţiu”, „Modernizarea şi eficientizarea iluminatului public”, „Eficientizare energetică pentru clădirea Primăriei Oraşului Luduş”, „Construcţia şi echiparea infrastructurii pentru educaţie timpurie – creşă”, „Modernizarea, extinderea şi echiparea Liceului Tehnologic Nr. 1”. O altă componentă esenţială la care aş dori să fac referire o reprezintă fondurile guvernamentale, fiind semnat contractul de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL pentru „Modernizare strada Mureşului şi Crângului”, iar în scurt timp vor fi demarate lucrările de execuţie”, a punctat Ioan Cristian Moldovan.

Venituri vs. cheltuieli

Conform documentului, „analiza veniturilor realizate la data de 31 decembrie 2017 scoate în evidenţă faptul că veniturile totale s-au realizat în procent de 89,68%, adică 35.512.418 lei realizat faţă de 39.598.000 lei prevăzut.”

În ceea ce priveşte cheltuielile realizate la data de 31 decembrie 2017, raportul scoate în evidenţă faptul că la data respectivă „cheltuielile totale s-au realizat în procent de 88,38%, adică 35.401.208 lei realizat faţă de 40.057.000 lei prevăzut”.

La data de 31 decembrie 2017, populaţia oraşului Luduş înregistra 17.587 de locuitori.

Alex TOTH

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mii de mureşeni cu acte de identitate expirate!

Conducerea Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că nivelul …

Share
Share