Home / Cultură / FOTO: Păpușile Teatrului Ariel și-au dat întâlnire la Ceasul cu flori
Păpușile au ajuns în stradă (Foto: Andrei Vornicu)

FOTO: Păpușile Teatrului Ariel și-au dat întâlnire la Ceasul cu flori

Distribuie

În 21 martie a fiecărui an se aniversează Ziua Mondială a Teatrului de Animație, iar Teatrul pentru Copii și Tineret Ariel din Târgu-Mureș și-a propus să inițieze cu acestă ocazie o interacțiune directă cu publicul, acolo unde viața obișnuită palpită în cadrul ei cel mai natural, mai precis centrul orașului. Câțiva actori ai Teatrului Ariel au instalat la Ceasul cu flori o mică scenă în spatele căreia două păpuși au prins viață în mâinile actorilor și, dezbătând în jurul dilemei dacă supa făcută se nevastă e sărată sau nu, au brodat un moment comic bilingv în care și-a băgat și dracul coada, dar a regretat în cele din urmă.

Actorii și-au prezentat la final instrumentele de lucru copiilor prezenți și le-au vorbit acestora despre meseria lor. Ninsoarea care a început să cadă chiar atunci a înlocuit aplauzele pe care publicul, zgribulit de frig, n-a mai apucat să le ofere celor care le meritau pe bună dreptate.

Flash mob-ul organizat de Teatrul Ariel nu este la prima ediție, însă locul de desfășurare este nou.

„Flash mob-ul în esență este o surpriză în locații diferite prin care noi încercăm nu numai să promovăm Teatrul Ariel, ci să promovăm teatrul ca atare de Ziua Mondială a Teatrului de Animație ca un gest necesar, ca o afirmație asupra nevoii de teatru și a felului în care odată cu teatrul și împreună cu teatrul oamenii se pot regăsi pe ei înșiși și pe semenii lor” a declarat Gavril Cadariu, directorul Teatrului Ariel. Totodată, acesta a subliniat că activitatea instituției pe care o conduce se adresează tuturor oamenilor fiindcă mesajul transmis este universal.

„Nu este o limită de vârstă, la fel cum animația nu este limitată de vârstă, este pentru cei mici, mai mari, mai foarte mari și mai foarte bunici (râde). Noi avem spectacole pentru copii cu vârste între 0 și 3 ani, pentru ciclul școlar, gimnazial, spectacole pentru adolescenți, dar și alte programe care vizează grupe de copii de diverse categorii de vârstă și diverse condiții sociale. Încercăm să apărem și în alte orașe cu spectacolele și cu proiectele noastre, astfel încât fiecare să se simtă acasă în teatru și să își poată identifica propriile emoții și probleme pe care, împreună cu semenii lor, să le poată gestiona”, a concluzionat Gavril Cadariu.

Andrei VORNICU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

RECENZIE. Negocieri Creative Româno-Americane

Distribuie Cel de-al doilea volum colectiv publicat în limba engleză, la editura Presa Universitară Clujeană, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.