Home / Business / Porţile SC Compania Aquaserv SA, deschise (şi) de Ziua Mondială a Apei

Porţile SC Compania Aquaserv SA, deschise (şi) de Ziua Mondială a Apei

Distribuie

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual în 22 martie, la ințiativa Națiunilor Unite, este un prilej de a aduce în atenție apa, informează Nicolae Tomuleţiu, purtător de cuvânt al SC Compania Aquaserv SA Târgu-Mureş.

“Natura pentru apă”

Tema anului 2018 – Natura pentru apă – propune studierea modelelor de succes din mediul înconjurător. Cum redăm naturii apa uzată, folosită în gospodării, sau cum economisim apa potabilă, sunt aspecte important pentru orice comunitate, mare sau mică, de oriunde din lume.

“Populaţia globului este în continuă creştere, estimându-se un total de 8,1 miliarde de oameni în anul 2030. Nevoile vor creşte, iar resursele se vor epuiza înainte să aibă timp să se regenereze. Apa pe care suntem norocoşi să o folosim în activităţile noastre de zi cu zi, trebuie administrată raţional. Pentru noi, cei de la Aquaserv, apa reprezintă mai mult decât un element vital. Apa este responsabilitatea noastră de zi cu zi. Tocmai de aceea, în această perioadă, ne intensificăm eforturile prin care dorim să atragem atenţia asupra importanţei protejării şi preţuirii apei!”, a precizat Nicolae Tomuleţiu.

Educaţia copiilor, esenţială

Potrivit reprezentantului SC Compania Aquaserv SA, ca în fiecare an, Ziua Apei este sărbătorită şi de Aquaserv, iar tema acestui an, “Natura pentru apă”, este extrem de sugestivă pentru activitatea companiei, în calitate de furnizor al serviciilor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare/epurare pentru apa uzată.

“Uzinele de apă şi Staţiile de epurare din zona de operare Aquaserv, au porțile larg deschise în 22 martie, şi nu numai. Însoțiți de agajaţii Aquaserv care le explică o parte din munca lor de zi cu zi, vizitatorii urmează traseul apei în drumul său din râu spre robinete, precum şi cel al apei uzate care, odată curăţată, ajunge înapoi în râuri. Sute de copii de la mai multe instituţii de învăţământ, vor vizita pe parcursul acestei săptămâni Uzinele de apă sau Staţiile de Epurare din aria de operare Aquaserv, sau vor afla lucruri neştiute despre apă, cu ajutorul materialelor distribuite de companie”, a menţionat Nicolae Tomuleţiu.

Minighid pentru economisirea şi protejarea apei

– Opreşte robinetul în timp ce te speli pe dinți, speli vase, legume sau fructe!

– Aruncă gunoiul, uleiul ars, produsele chimice, precum și resturile alimentare în coșul de gunoi, nu în chiuvetă sau toaletă! Pe lângă faptul că rişti să înfunzi canalizarea, cu cât este mai murdară apa uzată, cu atât mai multă energie și bani costă tratarea acesteia.

– Colectează apa uzată și foloseşte-o pentru stropirea plantelor sau la spălatul bicicletei sau maşinii.

(Redacţia)

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.