Pentru BC Mureș grija numărul unu rămâne supraviețuirea BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 176 Vizualizări

Pentru BC Mureș grija numărul unu rămâne supraviețuirea

Echipa masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mureș se află la finalul unuia dintre cele mai nefaste sezoane regulate. După ce la debut a reușit să învingă câteve dintre fruntașele la zi ale Ligii Naționale și după ce a fost părăsită de majoritatea jucătorilor cu care au încput campionatul, mureșenii au cedat rând pe rând și în fața codașelor. Ultima „ispravă” a fost reușită în penultima etapă a sezonului regulat, în care „tigrii” au cedat pe teren propriu cu Timba Timișoara, scor 74-84 (25-25, 16-28, 16-15, 17-16), rezultat în urma căruia au cedat și locul 9 în favoarea echipei bănățene. Deși au câștigat două sferturi și au încheiat unul la egalitate, mureșenii nu au putut recupera avantajul luat de oaspeți în sfertul secund. Ca o ironie, BC Mureș a reușit un formidabil procentaj la aruncările de la distanță, cu 13 astfel de reușite, față de doar patru ale adversarilor.

Trei minute fatidice au decis soarta

Primul act a fost echlibrat, cum era de așteptat, la fel ca și în cel secund, până spre finalul acestuia. Când s-a intrat în minutul 37 BC Mureș conducea cu 41-40, dar până la pauza mare n-au mai înscris, primind în schimb 13 puncte. Acest avantaj s-a dovedit decisiv pentru bănățeni, deși în ultimul act mureșenii s-au apropiat până la 5 puncte. Din tabăra mureșenilor o evoluție remarcabilă a avut-o Dávid Engi Rosenfeld, cu 23 puncte și nu mai puțin de 6 aruncări reușite din afara semicercului de 3 puncte. Ceilalți marcatori ai mureșenilor au fost Alin Borșa, cu 18 puncte (3×3), Tudor Gîrbea 15 (2), Steff Norbert 12 (1), Vlad Porime 5 (1), Szabo David 1. Au mai jucat Barabási Loránd și Tár Krisztián.

Principalii marcatori ai moldovenilor au fost Kovacevic și Pierce, cu câte 21 de puncte.

BC Mureș încheie sezonul regulat la Iași, vineri, 23 martie, de la ora 17.00, dar Politehnica nu-i mai poate depăși, deoarece diferența este de 3 puncte. Rămâne de văzut dacă echipa mureșeană va găsi resurse pentru turneul play-out, unde principala grijă este totuși supraviețuirea unui club iubit în Târgu-Mureș.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE