Home / Administratie / Pod peste Târnava Mare, în pregătire la Sighişoara

Pod peste Târnava Mare, în pregătire la Sighişoara

Distribuie

Primăria municipiului Sighişoara a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) un proiect de construire a unui pod peste râul Târnava Mare, în valoare de peste 6,5 milioane de lei, pentru scoaterea din izolare a Cartierului Bărăgan, care are 6.800 de locuitori şi care, în perspectiva dării în folosinţă a căii ferate de mare viteză, va mai beneficia doar de o rută improvizată de acces către centrul municipiului, informează www.agerpres.

Soluţie aşteptată de locuitorii Cartierului Bărăgan

Primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu Mălăncrăvean, a declarat joi, 22 martie, pentru Agerpres, că cei 6.800 de locuitori ai Cartierului Bărăgan folosesc un pasaj subteran pietonal, care a fost transformat în pasaj rutier pe care se circulă doar alternativ, pe o bandă, şi o trecere la nivel cu calea ferată, care le va pune mari probleme de siguranţă în momentul în care va fi dată în folosinţă linia de mare viteză.
De asemenea, Ovidiu Mălăncrăvean a arătat că de la depunerea proiectului “Pod peste râul Târnava Mare – Municipiul Sighişoara” la MDRAP, deşi consideră că este “unul cu un puternic impact social”, oponenţii săi politici au încercat să îl blocheze, invocând tot felul nereguli, motiv pentru care Ministerul a solicitat clarificări.
“Municipiul Sighişoara a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice toate acordurile şi avizele prevăzute în Certificatul de urbanism, ultimul fiind acordul de mediu, obţinut şi depus în luna februarie 2018. În şedinţa extraordinară din data 16 martie 2018, Consiliului Local Sighişoara şi-a însuşit lucrarea topo-cadastrală de dezmembrare a proprietăţii Municipiului Sighişoara şi a aprobat un schimb de terenuri întrucât traseul drumului preconizat pe tronsonul podului peste Râul Târnava Mare traversează şi o proprietate privată. Dovada dreptului de proprietate asupra terenului – extras CF – urmează a fi transmisă în cursul săptămânii viitoare Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în vederea completării dosarului, o ultimă etapă pentru semnarea contractului de finantare”, a declarat, pentru Agerpres, Ovidiu Mălăncrăvean.
Totodată, primarul municipiului Sighişoara a mai afirmat că realizarea investiţiei se va realiza cu “respectarea prevederilor legale în vigoare, cu maximă responsabilitate şi seriozitate”.
“Pentru obiectivul de investiţii “Pod peste râul Târnava Mare – Municipiul Sighişoara”, avizul Societăţii Naţionale CFR nu este necesar întrucât, aşa cum reiese şi din planul ataşat, podul nu se află în zona de protecţie a infrastructurii feroviare publice, ci la o distanţă de aproximativ 200 de metri de la axa căii ferate, limita maximă fiind de 100 de metri”, a afirmat Ovidiu Mălăncrăvean.

“Asigur cetăţenii că, pentru realizarea obiectivului de investiţii s-au parcurs toate etapele procedurale, iar construirea podului de legătură între Cartierul Târnava II şi strada Viilor se va face cu respectarea prevederilor legale în vigoare, cu maximă responsabilitate şi seriozitate. Aşadar, minciuna are picioare scurte şi, dincolo de frecvenţa cu care sunt atacat în mod constant, mai condamnabil mi se pare modul în care sunt aruncate cu neruşinare tot felul de minciuni şi invenţii în spaţiul public”, a adăugat edilul şef al Primăriei municipiului Sighişoara.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

1 comentariu

  1. In ce an va fi gata? Dupa cum merg lucrarile la noi…podul trebuia facut de mult timp.era util si pt cei din cartierul Viilor…in fine.sa vedem cand incep…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.