Aur și argint pentru popicari la Cupa României Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 890 Vizualizări

Aur și argint pentru popicari la Cupa României

Ultima fază a Cupei României la popice a adus echipelor târgumureșene o medalie de aur și una de argint. În competiția desfășurată pe noua și moderna arenă clujeană din incinta Complexului Sportiv Gheorgheni din orașul de pe Someș echipa feminină Electromureș Romgaz a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar băieții de la CS Electromureș au cucerit argintul. Fetele vor adăuga astfel un nou trofeu în vitrina bogată a clubului chiar înainte cu doar câteva zile de deplasarea în Germania, unde vor susține semifinalele Ligii Campionilor.
Faza finală a debutat cum nu se putea mai bine pentru echipa antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef. Pe arena cu 8 piste competiția s-a desfășurat paralel, câte patru piste la feminin și masculin. În primul schimb s-au aflat două jucătoare târgumureșene. Duka Tilda și Adela Ban au anunțat parcă victoria finală, cu două evoluții de excepție, cu câte un total foarte aproape de bariera psihologică a celor 600 de popice doborâte. Primeia i-a lipsit un singur „băț”, iar a doua a fost la patru. Trofeul era ca și câștigat cu asemenea rezultate. În schimbul al doilea a evoluat Alexandrina Bornert, care după două manșe a lăsat locul colegei sale Alina Suciu. Împreună au mai pus alte 539 de puncte în contul echipei.
Pe pistele pe care evoluau băieții, acești își consolidau la rândul lor poziția secundă, după campionii gazdelor de la CFR. Boér Lászlo obținea în primul schimb 551, iar în al doilea tânărul Fekete Hunor reușea un total de 574, cu o manșă trei de excepție (167).

Schimbul aparenților recordemi
În cel de-al treilea schimb au intrat pe piste cei care lăsau impresia că vor stabili cele mai valoroase rezultate ale reuniunii. La masculin așa s-a și petrecut. Fostul campion mondial al gazdelor Mihălcioiu a reușit un total de 631, schimb în care și mureșenii l-au avut pe Szöcs Jozsef cel mai bun jucător al zilei, cu 592 p.d., în timp ce colegul său Benke Zoltán reușea 539. Pe pistele fetelor evolua cea mai titrată jucătoare a României, Doina Baciu. A fost prima care a depășit cu un finish caracteristic granița celor 600, doborând cu 3 peste.
Schimbul patru a adus însă ceva mai deosebit. Cu trofeele asigurate deja, clujenii la băieți și mureșencele la feminin, Méhész Anita a avut o evoluție răsplătită cu aplauze din parte tuturor celor prezenți. Ea a reușit patru manșe senzaționale. Cu o primă manșă de „doar” 161, a mărit ritmul și la prima lansare din cele 15 ale ultimei manșe de la „izolate”, ea a depășit granița de 600. Rezultatul final a fost un total de 667 p.d., recordul arenei la feminin, chiar și al ei personal (cu 4 „bețe”, după cum își amintea). În paralel, la băieți Electromureș avea asigurat locul secund și Görgy Árpád i-a cedat după două manșe foarte bune (cu total de 304), locul mai tânărului Kötö Dávid, care a dus totalul la 567 p.d.
Ultimul schimb a fost practic relaxant. La feminin titrata Gyéresi Anna a obținut în ciuda unei evoluții cu fluctuații un rezultat bun (571), iar la băieți Nagy Lászlo, înlocuit cu Szász Levente au adăugat 543 la totalul de 3366 al echipei.
La feminin podiumul a fost completat de Conpet Petrolul Ploiești și Rapid București, iar la masculin pe treapta a treia a urcat CSM Satu Mare.
Fetele vor porni joi spre Germania, unde un rezultat ca cel obținut pe arena din Cluj, cu total de 3575 p.d. le-ar putea clasa chiar pe prima treaptă în Liga Campionilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE