Baschetbaliștii mureșeni, surclasați de mai oricine Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 125 Vizualizări

Baschetbaliștii mureșeni, surclasați de mai oricine

După șase victorii din șapte întâlniri cu ieșenii de la Politehnica, echipa masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mureș a fost din nou surclasată de una dintre formațiile cu care urma să se confrunte în play-out. Mureșeni câștigaseră ultimul joc din acest sezon tocmai cu echipa din Iași, scor 84-78, într-un joc amânat pentru începutul acestui an, dar atunci „tigrii” mai aveau în lot câțiva dintre jucătorii importanți. Acum s-au deplasat la Iași în ziua meciului, cu un lot alcătuit din doar șase jucători juniori. Eșecul era imposibil de evitat în aceste condiții. Victoria gazdelor a fost una foarte categorică: 116-58 (32-14, 29-14, 30-14, 25-16), cu toate cele patru sferturi câștigate de ieșeni la diferențe mari.

Despre felul cum a decurs partida nici nu mai are rost să oferim detalii, putem doar să-i amintim pe marcatorii acestui ultim joc: Norbert Steff a înscris 23 de puncte (2×3), Engi Rosenfeld 18 (1), Tudor Gîrbea 11 (2), Vlad Porime 4, Krisztian Tar 2. A mai jucat Szabo David. De la gazde au înscris nu mai puțin de 10 dintre jucători, iar cei mai buni marcatori au fost Jackson, cu 28 puncte și Taylor, cu 21.

 

Întrebarea care se pune: va încheia BC Mureș sezonul?

Eșecurile la scor au deveni dealtfel o obișnuință pentru echipa mureșeană în asemenea condiții. Problema de bază a „tigrilor”(…) este acum alta: va supraviețui sau nu clubul? BC Mureș a încheiat sezonul regulat pe locul 10, din 12 echipe, cu 6 victori și 16 înfrângeri. Federația Română de Baschet a stabilit programul primelor etape din turneul play-out. În 28 martie ar trebui să joace la Timișoara cu Timba, în 31 cu Dinamo, iar în 3 aprilie cu SCM U Craiova, ultimele două pe teren propriu. Principala problemă nu mai este de această dată evitarea ultimelor două locuri, care aduc retrogradarea, ci evitarea dispariției clubului, care are totuși mai multe secții de juniori, unele cu rezultate, dar și câțiva jucători crescuți în propria pepinieră, care acum evoluează la alte cluburi, unii plecați recent tocmai din cauza problemelor financiare. Este foarte posibil ca echipa care a jucat în ultimii cinci ani trei finale de campionat și două ale Cupei României să nu mai dispute niciun joc în acest sezon, adică să dispară.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE