Home / Slider / FOTOGALERIE: Poliția Română și-a premiat micii admiratori cu ocazia zilei sale, la Târgu-Mureș
Cei mici au avut parte de surprize pe măsură (Foto: Andrei Vornicu)

FOTOGALERIE: Poliția Română și-a premiat micii admiratori cu ocazia zilei sale, la Târgu-Mureș

Distribuie

25 martie este Ziua Poliției Române, iar în anticiparea momentului aniversar, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a organizat la sediul din strada Borsos Tamás joi, 22 martie, de la ora 12:30 festivitatea de premiere a elevilor câştigători în Concursul de desene şi felicitări „La mulţi ani Poliţiei Române!”.

La eveniment au participat: comisar şef de poliţie Dumitru Bîltag (şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş), comisar şef de poliţie Gabriela Pîncă (coordonator Compartiment Analiza şi Prevenirea Criminalităţii), Procuror general Ioana Maier (Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureș), Lucian Goga (Prefectul Județului Mureș), Ovidiu Dancu (Vicepreședintele Consiliului Județean Mureș), Col. Tiberiu Filipaș (Inspectoratul Județean de Jandarmi Mureș), Inspector școlar general Ioan Macarie (Inspectoratul Școlar Județean Mureș), Péter Ferenc (Președintele Consiliului Județean Mureș) și Alexandru Cîmpeanu (Vicepreședintele Consiliului Județean Mureș).

Momentul festiv a fost inaugurat prin intonarea imnului României, la care toți cei prezenți s-au ridicat în picioare.

Au fost prezenți circa 40 de copii din întreg judeţul, însoţiţi de adulţi, ca să își ridice diplomele și pungile cu premii. Invitații de onoare ai evenimentului nu au fost simpli spectatori, ci au contribuit chiar ei la împărțirea premiilor. Astfel, au întins o mână de ajutor Péter Ferenc, Lucian Goga, Ioan Macarie și Dumitru Bîltag. Obligații urgente l-au silit pe Péter Ferenc să părăsească evenimentul imediat după ce a înmânat câteva premii, dar a ținut să transmită câteva cuvinte călduroase Poliției Române înainte de a se retrage.

 

„Este un moment deosebit pentru mine și doresc să felicit pe toată lumea fiindcă, într-adevăr, a face astfel de lucruri frumoase ca copiii și poliția să fie alături prin aceste desene și aceste activități este un lucru deosebit. Felicit și cadrele didactice care s-au ocupat de acest proiect și vă doresc în continuare mult succes. Poliției române și familiilor lor le urez la mulți ani și toate cele bune de Ziua Poliției Române“ a transmis Președintele Consiliului Județean.

Cătușe, pistoale și fotografii

Activitatea a fost completată de prezentarea echipamentului şi a tehnicii câtorva structuri. Astfel, copiii au avut ocazia să afle cum funcționează etilotestul, cum se iau amprente, cum se prelevă mostre de la locul unei infracțiuni, cât de eficientă e o lupă, cât sunt de solide cătușele, și, de asemenea, ghidați de către agenții mascați, au putut mânui pistoale și mitraliere adevărate, ceva mai ușoare decât în mod normal, întrucât cartușele au fost îndepărtate din rațiuni evidente.

Evenimentul s-a încheiat într-o atmosferă festivă, punctată de fotografii, zâmbete și învăluită într-o stare generală de veselie atât din partea celor mici, cât și din partea celor mari.

Andrei VORNICU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.