Liceul „Vasile Netea” își deschide porțile la Deda Deda
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1089 Vizualizări

Liceul „Vasile Netea” își deschide porțile la Deda

Programul național „Şcoala altfel- Să știi mai multe, să fii mai bun!” va poposi în perioada 26-30 martie la  Liceul Tehnologic „Vasile Netea” din Deda, prilej cu care vor avea loc o serie de manifestări menite să pună în valoare atât istoria școlii, precum și viitorul, dat fiind faptul că liceul din Deda este singura școală cu profil liceal de pe Valea Mureșului Superior, între Reghin și Toplița.

„În prima zi, luni, 26 martie vor fi activități cultural artistice la clasă plus multă gastronomie. O parte din elevi vor recita, picta, iar alții vor pregăti produse gastronomice, cu dirigintele, în clasă, poate afară, să vedem dacă vremea va permite acest lucru”, ne-a declarat Maria Ștețco, directorul Liceului Tehnologic „Vasile Netea” din Deda.

Un moment special inclus în cadrul programului „Școala Altfel” va avea loc marți, 27 martie, cu prilejul evenimentului „Ziua Porților Deschise”.

„Am stabilit ca în data de 27 martie să avem o zi a porților deschise care va debuta la ora 8 cu o acțiune de promovare a liceului. Vom avea standuri cu realizările copiilor, cu activitățile pe care le desfășoară elevii noștri și nu în ultimul rând cu prezentarea bazei materiale a școlii. Vom oferi cadouri copiilor care vor trece pragul școlii noastre. Vom avea oaspeți copii de la școlile gimnaziale din împrejurimi, Lunca Bradului, Răstolița, Rușii Munți și Vătava, posibili viitori elevi ai liceului nostru. Încercăm să-i aducem cu microbusul nostru să facă o vizită în școala noastră, să le oferim un cadou, astfel să-i atragem spre școala noastră”, a precizat Maria Ștețco.

Carte despre dascălii liceului

Alt moment special al zilei de marți va fi lansarea volumului „File din istoria liceului Deda. Oameni și fapte” semnată de prof. Gheorghe Daraban.

„De la ora 11 vom avea o lasare de carte, „File din istoria liceului Deda. Oameni și fapte” semnată de colegul nostru, profesorul de limba și literatura română Gheorghe Dărăban. Vor participa la lansare reprezentanți din cadrul Direcției Județene de Cultură Mureș, Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Deda alături de toți cei care sunt amintiți în această carte. Vor onora cu prezența  80 % din cadrele didactice care au predat în acest liceu. Cartea este o  prezentare a activității fiecărui cadru didactic care a predat în școala noastră,  a dascălilor  celor 57 de ani ai liceului din Deda. Cei tineri vor afla astfel despre cei care au predat aici, despre cei care le-au fost profesor părinților lor. Eu, ca abasolvent al acestei școli, am fost coleg cu foștii mei profesori aici la Deda. Absolvenții cu studii superioare de regulă s-au întors aici la Deda, iar numărul lor este destul de mare. Pentru aceștia, valoarea sentimentală a cărții este una foarte mare. Sunt șapte colegi care ne-am întors pentru a preda la această școală, la materii precum română, matematică, istorie, biologie, educație fizică”, a precizat Maria Ștețco.

În cadrul programului „Școala Altfel”, miercuri, 28 martie vor avea loc activități tehnico aplicative, concursuri organizate la nivel de școală, excursii organizate pentru elevi. Ziua de joi, 29 martie va fi  dedicată activităților sportive. Ultima zi, cea de vineri, 30 martie, va fi dedicată curățeniei prin acțiuni de ecologizare cu participarea ciclurilor gimnazial și liceal.

„La fel ca și anul trecut copiii vor avea o acțiune de curățire a comunei. În acest an, cu elevii de liceu care sunt mai puternici decât cei mici,  vor avea ca și locație o grădină în spatele atelierului pe care dorim să o amenajăm, să o curățăm, iar cu cei mai mici, locația va fi stabilită de primărie care ne va ajuta cu toate cele necesare acestei acțiuni de curățenie”, a subliniat directorul Liceului Tehnologic „Vasile Netea”.

 

„Avem  un învățământ de calitate cu absolvenți deosebiți”

„Este foarte important să ne promovăm școala. Fără o imagine corectă, clară, cu prezentarea rezultatelor școlii, noi nu vom rămâne ca și liceu. Suntem un liceu din mediul rural, ne menținem mai greu puțin decât un liceu din Reghin sau din Târgu-Mureș. Am mai rămas noi și Colegiul Silvic Gurghiu ca și licee în mediul rural. Cel de la Gurghiu are tradiție prin profilul silvic, iar noi avem doar Tehnologia prelucrării lemnului și Științele Naturii, specializări prin care  adunăm copii din toată zona. De aceea lumea trebuie să ne cunoască, să nu mai fie nevoită să plece la Reghin sau Târgu-Mureș, să vină la noi deoarece avem  un învățământ de calitate cu absolvenți deosebiți” a menționat  Maria Ștețco, directorul Liceului Tehnologic „Vasile Netea”, Deda.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE