Home / Reghin / Manifest pentru viață, darul cel mai de preț al omului

Manifest pentru viață, darul cel mai de preț al omului

Distribuie

Zeci de credincioși reghineni s-au adunat sâmbătă, 24 martie, în Parcul Central din municipiul Reghin pentru a susține viața, în cadrul , „Marşului pentru Viaţă”, eveniment organizat de Protopopiatul Ortodox Român Reghin în colaborare cu Protopopiatul Greco-Catolic Reghin și Despărțământul Astra Reghin, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei.

Inițiat în anul 2008 la Timișoara, „Marșul pentru viață” se înscrie într-un cadru mai amplu de manifestări la nivel național și are un dublu scop: reafirmarea valorilor morale creștine ca piatră de temelie a societății românești și conștientizarea tinerei generații, și nu numai, asupra pericolului avortului, eutanasiei sau sinuciderii asistate.

„Salut această inițiativă care s-a aliniat altor inițiative organizate de mult în Europa, reunite sub titlul „Marș pentru viață”.  Oricât ne-am întreba ce este viața, nu putem găsi o definiție exactă. Viața suntem chiar noi înșine, este o minune care ni s-a întâmplat chiar nouă, mai ales în prezent când în societatea românească știm câte crime se întâmplă prin avorturile care se fac. De aceea,  este nevoie de un strigăt pentru viață, un strigăt de ajutor pentru cei care sunt eliminați dintre noi, care ar putea fi niște genii, oameni care să ajute societatea, iar noi eliminăm aceste daruri divine care ni se dau”, a precizat Sorina Bloj, directorul Bibliotecii Municipale „Petru Maior” din Reghin.

Mesajul protopopilor Reghinului

Printre cei prezenți s-au numărat și cei doi protopopi ai Reghinului,  părinții Valentin Vârva și Florin Boitoș care au subliniat importanța vieții, cel mai de preț dar oferit omului de către Dumnezeu.

„Trebuie să fim conștienți cu toții că viața este cel mai de preț dar oferit nouă. Bucuria de a da naștere este o minune  pe care noi nu o putem descrie în cuvinte. Momentul primordial în care familia își dă seama de dragostea și importanța vieții este atunci când părinții țin în brațe un prunc care rostește pentru prima dată cuvintele mamă și tată. De aceea ne-am adunat la acest moment, chiar dacă într-un număr mai mic, pentru a transmite un mesaj, că viața, cel mai de preț dar oferit omului pe acest pământ trebuie protejată și cinstită”, a menționat Valentin Vârva, Protopop Ortodox al Reghinului.

La rândul său, părintele Florin Boitoș a subliniat importanța educației morale, ca factor esențial al credinței.

„Trebuie să ieșim  la astfel de evenimente deoarece este o problemă foarte gravă , mai ales la nivelul țării noastre, cea a avorturilor. Femeii care-și omoară proprii copii, ființe umane încă din momentul conceperii,  nu realizează că avortul  este un păcat grav, o crimă. Dacă Dumnezeu lasă să vină un prunc pe pământ, sigur are grijă de el. De aceea, nu trebuie să ne facem griji fiindcă Dumnezeu la trimis pe pământ. Tinerii din ziua de azi trebuie educați, lipsește educația morală în țara noastră. În momentul în care vom avea destulă educație morală, vom avea și credință cu adevărat”, a menționat  părintele Florin Boitoș, Protopopul Greco Catolic al Reghinului.

„Trebuie să alegem viața”

Părintele Daniel Cota în discursul său a punctat importanța conștientizării pericolului care îl reprezintă avortul.

„Ne-am adunat la acest marș pentru viață pentru a arăta, dacă mai era nevoie că problema vieții pe pământ devine una foarte mare. În majoritatea surselor mass media se spune că femeia are drepturi depline asupra propriului trup, ceea ce este adevărat. Dumnezeu îți lasă această posibilitate de alegere, creștinismul chiar asta spune, alege, doar Islamul spune: supune-te. De aceea,  trebuie să le învățăm pe tinerele mame să facă alegerea în cunoștință de cauză. Biserica nu este împotriva omului, de aceea și marșul nostru este pentru viață și nu împotriva cuiva. Dimpotrivă, suntem aici pentru a ne arăta suportul pentru doamnele care dintr-un motiv sau altul trec printr-un asemenea cumplit experiment. Noi nu suntem aici ca să judecăm pe nimeni, suntem aici ca să atenționăm, că trebuie să alegem viața”, a spus părintele Daniel Cota


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Semiremorcă încărcată cu lemn fără documente confiscată de Poliția Mureș

Distribuie Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au confiscat o semiremorcă în valoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.