Home / Social / Un zâmbet pentru fiecare suflet

Un zâmbet pentru fiecare suflet

Distribuie

Asociația Raza de Soare din Iernut care se ocupă de servicii de zi cu zi și de recuperare pentru copiii și tinerii cu dizabilități derulează proiectul „ Un zâmbet pentru fiecare suflet” în perioada decembrie 2017- iunie 2018, un proiect finanțat de C.N. Loteria Română S.A.

Prin acest proiect, ei își propun creșterea calității vieții persoanelor cu nevoi speciale prin oferirea unei șanse în plus la recuperare, folosind ca metodă ART TERAPIA și activități practice de DDVI, scopul fiind ameliorarea stării de sănătate fizică, psihică, emoțională și dezvoltarea deprinderilor pentru o viață independentă, precum și incluziunea socială a 40 de copii și tineri cu nevoi speciale din Iernut și localitățile învecinate.

Din decembrie până în prezent, îndrumați de profesorul Grigorescu Ion și ergoterapeutul Moldovan Maria-Luiza, au avut sesiuni de artterapie în care au realizat obiecte decorative de Crăciun, mărțișoare din lut, ghips și alte materiale reciclabile, felicitări de 8 Martie și tablouri pictate pe sticlă.

Obiectele realizate de beneficiari au fost valorificate la Târgul de Iarnă din 5 decembrie, iar de 1 martie mărțișoarele au fost donate în comunitatea locală.

În cadrul acestui proiect au și activități de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă (DDVI) unde beneficiarii proiectului au fost încântați de activitățile practice de igienă orală și gastronomie.

Elena POLEARUȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dr. Rădeanu Iulia-Maria. ” Încet, ne apropiem de un număr de 70 de copilași care poate astăzi nu ar fi existat”

Distribuie Promovarea Asociației Generații Iubite și Octrotite (GIO), chiar dacă am face-o săptămânal, tot nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.