Share

Home / Administratie / Workshop pe tema managementului zidurilor istorice și a fortificațiilor aflate în patrimoniul urban mondial din Europa

Workshop pe tema managementului zidurilor istorice și a fortificațiilor aflate în patrimoniul urban mondial din Europa

În perioada 5-6 martie 2018, la Sibenik, Croația, s-a desfășurat un workshop cu tema “Managementul zidurilor istorice și a fotificațiilor aflate în patrimoniul urban mondial din Europa” la care au participat reprezentanți ai orașelor din patrimoniul UNESCO.

La acest workshop, la care Municipiul Sighișoara a fost reprezentat de arhitectul șef, Adina Popescu, tema principală a dezbaterilor a fost importanța culturii și dezvoltării turismului cultural în orașele cu ziduri și fortificații istorice, aspect care în multe astfel de orașe este marginalizat.

“O altă temă abordată a fost cea a patrimoniului intangibil, în scopul redobândirii autenticității orașului – amintiri, documente scrise, povești, cultură tradiţională, aura locului, practici și meşteșuguri, etc. În cadrul workshop-lui s-a făcut și un studiu de caz pentru orașul Sibenik care, prin atragerea unor forțe creative în regiune, a reușit transformarea unor ziduri istorice și a unor incinte fortificate în centre culturale și recreative, atât pentru turiști cât și pentru locuitorii orașului”, a precizat Ovidiu Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighişoara.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Transilvania Motor Ring, în curs de omologare

Lumea sporturilor cu motor tot mai aproape de circuitul de la Cerghid   Inaugurat în …

Share
Share