Fanfara Shukar din Zece Prăjini și Ovidiu Lipan Țăndărică, la Târgu-Mureș! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 532 Vizualizări

Fanfara Shukar din Zece Prăjini și Ovidiu Lipan Țăndărică, la Târgu-Mureș!

Concertele fanfarei înseamnă mai mult decât „muzică bună, cântată bine“, înseamnă spectacol, energie, interacțiune cu publicul, dans și multă bucurie.

Invitatul special al serii, Ovidiu Lipan Țăndărică, care a colaborat de-a lungul carierei artistice cu renumita fanfară, va completa atmosfera de la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” cu momente artistice memorabile, anunță organizatorul Odiseea în cadrul paginii Facebook a evenimentului.

Atașamentul real al artiștilor față de muzică și tradiție a încurajat construirea unui repertoriu bazat pe selecții muzicale din folclorul românesc și internațional, interpretate în stil propriu și aduse astfel în actualitate, fără a le pierde însă esența. Respectând rețeta care i-a consacrat, noul material discografic pune în evidență varianta tradițională a muzicii de fanfară din zona Moldovei. Albumul „România Shukar”, lansat in luna octombrie 2017, cuprinde 12 melodii, trei dintre piesele de pe acest album fiind înregistrate cu vocea regretatului interpret Marcel Mavroian și fost membru al Fanfarei Shukar. Ulterior, piesele au fost preluate și cântate de un alt membru al familiei Panțîru, familie care predomină în componența Fanfarei Shukar.

Fanfara Shukar din Zece Prăjini, numită și „Speranța”, s-a remarcat prin muzica cu tonalități balcanice, stilul muzical fiind asociat cu cel al lui Goran Bregović. În anul 1993, muzica fanfarei a fost lansată peste hotare, odată cu vizita la Montreux făcută fostului suveran al României, Mihai I. Pe parcursul celor peste 25 de ani de activitate, sub îndrumarea liderului Costică Panțîru, membrii fanfarei au străbătut toate continentele, susținând concerte în Europa, Asia sau America, fiind chiar o perioadă (2006 – 2009) angajați ai Teatrului Zingaro din Paris, cu turnee în Hong Kong, Tokyo sau Bruxelles și, prezentând „Batutta” întregii lumi.

„Batutta”, sârbe, hore, precum și alte melodii tradiționale de fanfară care au făcut înconjurul lumii vor răsuna și în concertul de vineri, 13 aprilie, ora 19:00, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” (Str. Nicolae Grigorescu nr. 19, Târgu-Mureș).

Prețul unui bilet este de 40 lei și poate fi achiziționat pe iabilet.ro și la The Office – Clubul Presei.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE