Share

Home / Administratie / Proiectul ”Glorie Eroilor Mureșeni” continuă

Proiectul ”Glorie Eroilor Mureșeni” continuă

În anul Centenarului Primului Război Mondial, Garnizoana Târgu-Mureș şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, în colaborare cu Consiliului Judeţean Mureş şi Primăria municipiului Târgu-Mureş continuă proiectul inițiat în anul 2015 și continuat în anii 2016, respectiv 2017, proiect dedicat veteranilor de război care mai sunt în viață și cinstirii memoriei eroilor căzuți pe teritoriul județului Mureș.

Acţiuni de comemorare a eroilor

Proiectul intitulat ”Glorie Eroilor Mureșeni – 2018” se va desfășura în perioada 23 martie – 7 decembrie 2018, cu sprijinul Asociației Naționale a Veteranilor de Război, al Asociației Naționale Cultul Eroilor și al instituțiilor din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională reprezentate la nivelul județului.

“Activitățile planificate se vor concretiza în efectuarea unor vizite acasă la veteranii de război, cu prilejul aniversării zilei de neștere, în acțiuni de evaluare a gradului de întreținere a operelor comemorative aferente Primului Război Mondial, urmate la nevoie și în funcție de posibilități de activități de întreținere a acestora. De asemenea, vor fi organizate acțiuni de comemorare a eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Proiectul urmărește dezvoltarea punții de legătură directe, creată între personalul instituțiilor din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională și veteranii de război în viață, precum și inventarierea, evaluarea și punerea în valoare a operelor comemorative închinate eroilor Primului Război Mondial”, a precizat lt. col. Sergiu-Petru Colceriu, comandantul Comenduirii Garnizoanei Târgu-Mureș.

150 de veterani de război, în Mureş

Conform datelor furnizate de Casa Județeană de Pensii Mureș, în luna ianuarie 2018 mai erau în viață 150 de veterani de război, a căror medie de vârstă este de 95 de ani.

“În cei trei ani de derulare a proiectului au fost vizitați aproximativ 70 de veterani de război de pe întreg teritoriul județului Mureș”, a menţionat lt. col. Sergiu-Petru Colceriu.

Alex TOTH

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Salvamontiştii, pregătire pentru salvarea cu elicopterul

Salvamontiştii serviciilor Mureş şi Sibiu au urmat un stagiu de pregătire pe aeroportul din Târgu-Mureş …

Share
Share