Sfaturi de la Petry, pentru cumpărăturile de Paște Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 321 Vizualizări

Sfaturi de la Petry, pentru cumpărăturile de Paște

Paștele sunt cea mai mare sărbătoare a creștinismului, este ziua învierii lui Hristos. În această perioadă a anului acordăm o importanță deosebită alimentației. Grupul Petry oferă sfaturi utile pentru familii la pregătirea meniului de Paște.

Odată cu apropierea sărbătorilor, oamenii încep cumpărăturile, printre care se numără și șunca, ouăle sau dulciurile. Este de folos să fim atenți când ne pregătim de cumpărături, achiziționăm produsele și pregătim mâncărurile. Este important să ne uităm la eticheta produselor și să verificăm data de expirare. În acest sens, este mai bine să cumpărăm de la producători locali. Avem garanția unor mărfuri mai proaspete.

Să cumpărăm atât cât avem nevoie!

Cumpărătorul care risipește pierde foarte mult, pentru că pierde bani, iar mediul pierde cel mai mult: în primul rând – pe lângă irosirea alimentelor – prin folosirea materialelor prime pentru pregătirea și transportarea produselor (de exemplu, apă, combustibil). Este util să ne planificăm ce dorim să mâncăm, ce fel de bături dorim să servim și să facem cumpărăturile conform acestui plan. Sortarea alimentelor ne poate ajuta să achiziționăm materiale de calitate și proaspete. Asta ne poate ajuta să salvăm atât bani cât și timp.

Să fim clienți conștienți și consumatori ecologici! Să cumpărăm produse locale și pentru sărbătorile de Paște!

Căutați produsele pregătite cât mai aproape de zona în care trăiți! Astfel ajutați mediul înconjurător,  prevenind impactul poluării mediului prin transportarea mărfii.

Citiți etichetele de pe produse! Dacă știm ce scrie pe etichete, cumpărăm în cunoștință de cauză. Produsele perisabile au termen de utilizare, iar produsele care au o durată mai mare de depozitare au termen de expirare. Acest termen de expirare ne arată data până când putem depozita produsele în condiții adecvate, specificate pe ambalaj.

Să decorăm masa festivă cu fructe și legume!

Fructele și legumele conțin vitamine și alte ingrediente, care vor face meniul mesei festive mai sănătoas. În perioada sărbătorilor este recomandat să consumăm zilnic fructe și legume. Acestea pot fi achiziționate mai proaspete de la producători locali.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE