Share

Home / Slider / Sfaturi de la Petry, pentru cumpărăturile de Paște

Sfaturi de la Petry, pentru cumpărăturile de Paște

Paștele sunt cea mai mare sărbătoare a creștinismului, este ziua învierii lui Hristos. În această perioadă a anului acordăm o importanță deosebită alimentației. Grupul Petry oferă sfaturi utile pentru familii la pregătirea meniului de Paște.

Odată cu apropierea sărbătorilor, oamenii încep cumpărăturile, printre care se numără și șunca, ouăle sau dulciurile. Este de folos să fim atenți când ne pregătim de cumpărături, achiziționăm produsele și pregătim mâncărurile. Este important să ne uităm la eticheta produselor și să verificăm data de expirare. În acest sens, este mai bine să cumpărăm de la producători locali. Avem garanția unor mărfuri mai proaspete.

Să cumpărăm atât cât avem nevoie!

Cumpărătorul care risipește pierde foarte mult, pentru că pierde bani, iar mediul pierde cel mai mult: în primul rând – pe lângă irosirea alimentelor – prin folosirea materialelor prime pentru pregătirea și transportarea produselor (de exemplu, apă, combustibil). Este util să ne planificăm ce dorim să mâncăm, ce fel de bături dorim să servim și să facem cumpărăturile conform acestui plan. Sortarea alimentelor ne poate ajuta să achiziționăm materiale de calitate și proaspete. Asta ne poate ajuta să salvăm atât bani cât și timp.

Să fim clienți conștienți și consumatori ecologici! Să cumpărăm produse locale și pentru sărbătorile de Paște!

Căutați produsele pregătite cât mai aproape de zona în care trăiți! Astfel ajutați mediul înconjurător,  prevenind impactul poluării mediului prin transportarea mărfii.

Citiți etichetele de pe produse! Dacă știm ce scrie pe etichete, cumpărăm în cunoștință de cauză. Produsele perisabile au termen de utilizare, iar produsele care au o durată mai mare de depozitare au termen de expirare. Acest termen de expirare ne arată data până când putem depozita produsele în condiții adecvate, specificate pe ambalaj.

Să decorăm masa festivă cu fructe și legume!

Fructele și legumele conțin vitamine și alte ingrediente, care vor face meniul mesei festive mai sănătoas. În perioada sărbătorilor este recomandat să consumăm zilnic fructe și legume. Acestea pot fi achiziționate mai proaspete de la producători locali.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Moș Nicolae a adus daruri binemeritate și B-unicilor

Toată lumea ştie că Moş Nicolae le aduce daruri copiilor (dar nu numai) cuminţi sau …

Share
Share