Home / Invatamant / ”Martin Luther King Jr- Memorial Day” , la Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”

”Martin Luther King Jr- Memorial Day” , la Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”

Distribuie

În acest an, pe 4 aprilie se împlinesc 50 de ani de la moartea celui care a fost Dr. Martin Luther King, J. Cu acest prilej, Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education organizează  la nivel național proiectul „4/4 Pentru Prieteni” .

,,Prin proiectul 4/4 Pentru Prieteni onorăm moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr., de la moartea căruia comemorăm 50 de ani pe 4 aprilie 2018.  Proiectul  4/4 Pentru Prieteni celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei, prin care ne unim forțele pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru, oriunde ne-am afla în România”,  afirmă organizatorii.

Inițiativa lansată de Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education a prins ecou la Reghin, la Liceul Tehnologic ,,Lucian Blaga” din Reghin , miercuri, 28 martie, printr-un moment inedit: ”Martin Luther King Jr – Memorial Day”

Elevii voluntari coordonați de profesorii Cristina Drescan, Andreea Dumitrache, Friciu Cristina, Emilia Moldovan, Rozalia Szekely, Kosztan Katinka și bibliotecara Simon Sanda, au ales modul de sărbătorire a zilei memoriale dedicate lui Martin Luther King Jr. printr-un târg de cărți în scop caritabil.

Elevii au prezentat date biografice ale personalității în limbile română și engleză și un discurs public; apoi au vizionat un fragment din celebrul discurs al lui Martin Luther King ,,I have a dream” (The march of Washington -1963), iar în încheiere s-a interpretat piesa ,,Imagine” a lui John Lennon.

Pe întreg parcursul evenimentului s-au purtat discuții despre importanța lecturii și a voluntariatului în general.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.