Share

Home / Cultură / 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, sărbătoriţi la Sighişoara

100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, sărbătoriţi la Sighişoara

Primăria municipiului Sighișoara și Muzeul de Istorie Sighișoara au organizat marţi, 27 martie, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, Simpozionul ”100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România”.

Elevii liceelor sighișorene au realizat evocarea acestui eveniment important din istoria națională prin trei prezentări dedicate evoluției istorice, care au dus la actul din 27 martie 1918:  contextul international, Congresul soldațiilor moldoveni, crearea Republicii Democratice Moldovenești și votul Sfatului Țării de la Chișinău care a proclamat Unirea Basarabiei cu Regatul României. De asemenea, au fost evocate trei personalități care au avut un rol important în înfăptuirea unirii: Ion Inculeț, Constantin Stere și Pantelimon Halipa.

Lucările elevilor sighișoreni au fost coordinate de prof. Anamaria Molnar de la Colegiul Național ” Mircea Eliade”, prof. Claudiu Pop de la Liceul Teoretic ” Joseph Haltrich” și prof. Ion Sârbu de la Liceul Tehnologic.

(Redacţia)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Conferința „Tipare eroice în filmul de război rus și sovietic”, în cadrul Zilelor UMFST

Facultatea de Științe și Litere a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu …

Share
Share