Nouăți la Agraria 2018 Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 425 Vizualizări

Nouăți la Agraria 2018

Ajuns la a 24-a ediţie, cel mai important târg agricol al Transilvaniei, Agraria, va avea loc anul acesta în perioada 19-22 aprilie, în localitatea Jucu, judeţul Cluj, cu tema „Inovaţie în zootehnie”.

Cu câteva săptămâni înainte de eveniment, când pregătirile erau deja în toi, redactorii de la revista agricolă Ferma au stat de vorbă cu Corina Mareş, director general al DLG InterMarketing, organizatorul Agraria, pentru a afla ce noutăţi se pregătesc pentru ediţia din 2018.

Zootehnica Show

Agraria 2018 va avea o suprafaţă extinsă dedicată expoziţiei de animale de rasă, prezentări în ring, concursuri, bonitare, licitaţie de bovine Angus, conferinţe şi forumuri pentru crescătorii de animale. Pentru prima dată, anul acesta, firmele expozante din domeniul zootehnic vor fi reunite într-un pavilion dedicat exclusiv zootehniei, amplasat în zona expoziţiei de animale de rasă.
„Salonul de zootehnie din cadrul Agraria – Zootehnica Show – se dezvoltă, se transformă într-un show profesionist pentru animale şi primeşte o identitate proprie. Ca noutate, cu acest salon vom merge şi la AgriPlanta – RomAgroTec”, a transmis Corina Mareş.
Sectorul de zootehnie din cadrul Agraria se desfăşoară şi anul acesta cu sprijinul asociaţilor crescătorilor de animale. În zona de bovine vor fi expuse animale din rasele Bălţată Românească, Angus, Red Holstein şi, în premieră, Sură de Stepă.
După premiera de succes de anul trecut, Asociaţia Aberdeen Angus România organizează şi anul acesta o licitaţie de bovine Angus. Licitaţia are loc sâmbătă, 21 aprilie. Cu o zi înainte de licitaţie, în ring va fi organizată o prezentare a bovinelor Angus.
În zona de ovine, vor fi reprezentate aproape toate rasele, cu sprijinul asociaţiilor din sector şi al Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie. Pentru crescătorii de ovine vor fi organizate foarte multe întâlniri şi conferinţe tematice, precum şi acţiuni ale asociaţilor din domeniu. Ca premieră, în cadrul Agraria 2018 va fi amenajată o stână model.

Accent pe horticultură
„Tot ca noutate, de anul acesta, sectorul horticol va fi scos în evidenţă în cadrul Agraria. Standurile firmelor expozante care au utilaje pentru horticultură vor fi semnalizate individualizat”, a mai spus Corina Mareş.

Demonstraţii cu maşini agricole

În zona de demonstraţii în câmp vor fi şi în acest an zona „Tractor şi tractorist”, demonstraţii cu maşini pentru protecţia plantelor şi demonstraţii cu tractoare inteligente.

AGRIM: Consultanţă gratuită pentru fermieri

La standul USAMV Cluj-Napoca din cadrul Agraria, puteţi afla noutăţi şi informaţii despre platforma de consultanţă online AGRIM – Managementul Integrat al Inputurilor Agricole, care oferă servicii de consultanţă gratuită fermierilor din România.

Agraria beneficiază şi în acest an de parteneriatele tradiţionale cu NHR Agropartners – Partener Oficial, IKB Leasing şi USAMV Cluj-Napoca – Parteneri. Agraria 2018 se desfăşoară în colaborare cu AgroTransilvania Cluster.
În 2017, Agraria a înregistrat un număr record de peste 28.000 de vizitatori, o creştere de 50% faţă de ediţia precedentă. 325 de expozanţi, mai mulţi cu 22% faţă de ediţia 2016, au fost prezenţi, pe o suprafaţă expoziţională de 10 ha.

Revista Ferma este partener comunicare al Agraria 2018. Aflaţi toate noutăţile despre Agraria pe site-urile www.revista-ferma.ro şi www.agroinfo.ro.

A consemnat Denisa MORAR

Sursă selectivă: Revista Ferma

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE