Intervenţie în caz de cutremur, la Uzina de Materiale Fotosensibile din Târgu-Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 578 Vizualizări

Intervenţie în caz de cutremur, la Uzina de Materiale Fotosensibile din Târgu-Mureş

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş a organizat, joi, Exerciţiul EXCOM, pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un cutremur de 7,2 grade pe scara Richter, la Uzina de Materiale Fotosensibile din Târgu-Mureş.
Potrivit scenariului, imediat după cutremur, la nivelul ISU Mureş s-a pus în aplicare Planul de acţiune privind gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un cutremur la nivel naţional, numărul victimelor fiind estimat la circa 30.


“Este anunţată prăbuşirea mai multor elemente de construcţie pe amplasamentul Uzinei Foto, mai multe persoane fiind surprinse în interiorul clădirii. Echipele de intervenţie proprii ale societăţii, care nu au fost surprinse în interiorul clădirii încearcă să realizeze evacuarea întregului personal (…) Ca urmare a desprinderii şi prăbuşirii elementelor de construcţie, mai multe persoane rămân blocate în interior, nereuşind să se evacueze. De asemenea ca urmare a replicilor cutremurului şi a avariilor apărute la sistemele tehnologice de pe amplasament a fost anunţat şi un incendiu prin DIAU 112, care se manifestă în interiorul depozitului principal cu posibilitate de propagare datorită cantităţilor mari de materiale inflamabile şi temperaturilor ridicate, dezvoltate. Detaşamentul de Pompieri Târgu-Mureş a fost alertat la ora 13.01. Nefiind constatate alte pagube în urma recunoaşterilor din judeţ, se ia decizia trimiterii de forţe din cadrul celorlalte subunităţi în sprijinul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Mureş. De asemenea se alertează şi instituţiile cu funcţii de sprijin al intervenţiei – Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, prevede scenariul ISU Mureş.
Potrivit unui comunicat de presă al ISU Mureş, scopul acestui exerciţiu a fost verificarea capacităţii de reacţie a componentelor subsistemului local şi judeţean de management al situaţiilor de urgenţă pentru conducerea acţiunilor de limitare şi înlăturare a efectelor unui cutremur la Uzina de Materiale Fotosensibile şi de verificarea a modului de punere în practică a Planului roşu la nivelul Judeţului Mureş.
În acest exerciţiu au fost implicate 21 de instituţii.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE