Share
Home / Slider / Popicarele mureșene dispută finala Champions League

Popicarele mureșene dispută finala Champions League

Echipa feminină de popice Electromureș Romgaz Târgu-Mureș s-a calificat în finala Ligii Campionilor. Formația antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef au învins în semifinala disputată în localitatea germană Bamberg, cu Slovan Rosice din Cehia cu scorul de 7-1, puncte de echipă, 3412-3294 la numărul total de popice doborâte, 16-8 la manșele câștigate. Partida disputată practic cu selecționata Cehiei a debutat cu două victorii în confruntările directe și un avantaj de 81 de popici. Duka Tilda și Adela Ban și-au învins adversarele directe și au obținut primele două puncte pentru mureșence. Prima a câștigat toate cele patru manșe în fața lui Nicola Tatouskova, cu 589-525 la totalul popicelor doborâte, iar a doua a învins în prima și a patra manșă cu Lucie Vaverkova, după ce adversara întorsese la un momendat scorul în favoarea ei, cu un rezultat final de 568-551 p.d. Au urmat alte două puncte obținute de popicarele mureșene, care au parafat practic victoria și calificarea în finală. Duelul dintre Alina Suciu și Natalie Topicova a fost decis abia la ultime lansări și a fost câștigat de mureșeană cu doar trei „bețe”, 571-568, cu câte două manșe pentru fiecare, în timp ce Anita Méhész și-a adjudecat toate cele patru manșe fără probleme în fața a două adversare cu rezultate mai modeste. Anita a obținut un total de 553 p.d., în timp ce Andrea Axmanova, înlocuită cu Iva Rosendorfova au totalizat doar 496. Cu 4-0 pe echipe, 12-4 la manșe și un avantaj de 141 de popici, mureșencele Doina Baciu și Gyéresi Anna au evoluat fără presiunea rezultatului. Calificarea era deja obținută, obiectivul era atins. Baciu a cedat primele două manșe, dar s-a mobilizat în următoarele două, depășind-o pe Alena Katnerova cu 9 popici (571-562), adăugând și ea un punct pentru echipă. Gyéresi a fost singura care a cedat în fața adversarei directe, Nadezda Dobesova fiind jucătoarea cu cel mai valoros rezultat al semifinalei, rezultat final 592-560, cu câte două manșe pentru fiecare.

Duminică sarcina va fi una mult mai dificilă în fața gazdelor de la Victoria Bamberg, care s-au impus cu 6-2 în fața slovacelor de la Celje, cu 3614-3387 la total.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Restricţii de circulaţie pe podul din Sânpaul

Reprezentanţii Phoenix Grup Bacău au anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că lucrările de …

Share
Share