La mulți ani jandarmilor mureșeni ! Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1076 Vizualizări

La mulți ani jandarmilor mureșeni !

Seria manifestărilor organizate cu prilejul împlinirii a 168 de ani de existență a Jandarmeriei Române organizate de Inspectoratul Județean de Jandarmi „Sabin Motora” Mureș și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș au culminat marți, 3 aprilie, la Sala de Spectacole a Ansamblului Artistic Profesionist ”Mureșul”  cu prilejul spectacolului festiv dedicat Zilei Jandarmeriei Române.

„De 168 de ani suntem Jandarmeria pentru România” au fost cuvintele de deschidere  ale  momentului festiv menit să marcheze  istoria de peste 150 de ani a Jandarmeriei Române începută la 3 aprilie 1850 când , printr-un opis domnesc, domnitorului Alexandru Ghica care a aprobat hotătârea Divanului Obștesc semnând „Legiuirea pentru formarea Corpului slujitorilor în jandarmi”.

După intonarea Imnului Național de către lt. col. Ciprian Istrate, comandanții celor două unități de jandarmi au dat citire mesajului adresat jandarmilor români de către ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan și  Inspectorul General al Jandarmeriei Române Sebastian Cucoș.

Recunoștință adusă foștilor comandanți

Un moment special a fost dedicat foștilor comandanți ai celor două unități de jandarmi mureșene, foștii comandanți și inspectori șefi ai jandarmilor mureșeni, gen. Constantin Dorobanțu, col.( r) Pavel Dumitru, col. (r) Ionel Buculei și col. (r)  Iulius Cenean primind diplome de recnoștință,  moment care a precedat avansările în grad. Astfel, 16 jandarmi din cele două unități au fost recompensați cu înaintări în grad , 8 subofițeri din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș, respectiv un ofițer și 7 subofițeri din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș.Printre cei premiați s-au numărat și câștigătorii „Cupei Jandarmilor Mureșeni”, competiție desfășurată în perioada 27-28 martie cu participarea a 7 echipe reprezentative ale Instituțiilor din Garnizoana Târgu-Mureș, Jandarmeria , Poliția, Armata, SRI, ISU „Horea” Mureș și Poliția Locală Târgu-Mureș. La proba de tir,  pe primele trei locuri s-au clasat ISU „Horea” Mureș, Jandarmeria Mureș și Serviciul Român de Informații, iar la proba de circuit militar aplicativ, primul loc a fost ocupat de  Garnizoana Târgu-Mureș, urmată de  Jandarmeria Mureș și ISU „Horea” Mureș. În clasamentul general, Locul 1 a fost ocupat de Jandarmeria Mureș, urmată de ISU „Horea” Mureș și  Garnizoana Târgu-Mureș.

Printre cei care au ținut să-i felicite pe jandarmii mureșeni de ziua lor s-a numărat și prefectul județului Mureș dr. Lucian Goga.

„Sunt onorat să fiu prezent la această aniversare. Lucrăm în fiecare zi împreună de peste trei ani în care i-am simțit pe jandarmi mereu aproape. Am avut mereu încredere în ei , la fel și cetățenii, în slujba cărora muncim cu toții. Este o plăcere să văd sala plină în albastru, în ținuta de gală, deoarece suntem mai mult obișnuiți să-i vedem în uniformele obișnuite, în misiunea lor de a se pune în slujba oamenilor. La cei 168 de ani de existență  doresc tuturor jandarmilor  un sincer și călduros la mulți ani. Le mulțumesc în același timp pentru tot ce fac, precum și familile acestora  care îi susțin și îi înțeleg. Atât eu personal cât și instutuția pe care o reprezint voi fi mereu alături de jandarmii mureșeni. Felicitări și la mulți ani” a precizat  dr. Lucian Goga, Prefectul Județului Mureș.

„Să ne bucurăm că suntem generația Centenarului”

Evocarea Marii Uniri și-a găsit loc în programul festiv dedicat Zilei Jandarmeriei Române, grație lecției de istorie oferită de Dr. Florin Bengean despre însemnătatea actului istoric de la 1 Decembrie 1918.

„În acest an să facem din fiecare zi a vieții noastre o sărbătoare și o bucurie. Să ne bucurăm că suntem generația Centenarului, să ne facem o analiză de conștiință și să încercăm ca fiecare în sectorul nostru să ne facem datoria cât putem mai bine, pentru că numai astfel putem să prosperăm ca națiune. Este anul în care trebuie să cinstim cu pioșenie pe toți acei eroi ai neamului românesc care și-au dat viața de alungul secolelor  pentru a apăra glia strămoșească”, a spus dr. Florin Bengean.

Finalul momentului festiv a fost marcat printr-un program folcloric susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul” și soliștii Ioan Cristian Țăran, Mihaela și Ciprian Istrate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE