Home / Business / VIDEO SPECTACULOS! Filmare aeriană cu şantierele Autostrăzii A3, Ogra – Câmpia Turzii!

VIDEO SPECTACULOS! Filmare aeriană cu şantierele Autostrăzii A3, Ogra – Câmpia Turzii!

Distribuie

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură au făcut public, pe pagina de Facebook a organizaţiei, o filmare aeriană care prezintă cele trei şantiere ale Autostrăzii A3, între Ogra şi Câmpia Turzii.
Imaginile surprind nodul rutier Chețani care se află pe lotul construit de Straco, apoi cei 17,9 km ai tronsonului executat de Astaldi-Max Boegl, iar la final avem ciotul de 3,6 km construit de Geiger.
Redăm, în rândurile de mai jos, textul scris de reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură:
“Deși ne aflăm abia la începutul sezonului de lucru în domeniul construcțiilor, cei trei antreprenori generali au avansat considerabil față de finalul anului trecut în special la infrastructura structurilor rutiere, în pofida condițiilor meteorologice preponderent nefavorabile din ultimele luni.
O surpriză plăcută este progresul foarte bun pe partea de săpături și terasamente al celor de la Astaldi-Max Boegl, unde deja din primele zile cu vreme bună lucrările au demarat din plin. Tot pe acest lot se găsesc principalele structuri proiectate pe această autostradă: supratraversarea satului Bogata și a Mureșului de două ori printr-un viaduct continuu și supratraversarea Mureșului și a căii ferate Târgu Mureș-Războieni.
Chiar dacă autorizația de construire a fost emisă în luna noiembrie a anului trecut, lucrările au avansat într-un ritm alert, iar stadiul actual ne face să fim optimiști că aceste puncte critice ale lotului vor fi gata la jumătatea lui 2019.
Un alt punct important de pe tronsonul Astaldi-Max Boegl este nodul Iernut. Contrar informațiilor prezentate în mod eronat de către purtătorul de cuvânt al CNAIR Alin Șerbănescu într-o emisiune la care a participat și Directorul Executiv al API Ionuț Ciurea, nodul Iernut, așa cum se poate observa și din imaginile aeriene, nu este „într-o situație avansată”, ci dimpotrivă, într-una incipientă!
În contextul actual, în care exproprierile nu sunt finalizate, realizarea supratraversării căii ferate prin care va fi deviat DN14A nu este începută, legislația actuală nu permite punerea în circulație a unui drum nou în lipsa recepției la terminarea lucrărilor, iar politica CNAIR este de a face recepția doar când șantierele sunt finalizate 100%, șansele ca tronsoanele Geiger și Strabag (13,7 km între Ogra și Aeroport Târgu Mureș) să fie circulabile în acest an sunt minime, practic inexistente.
Deschiderea provizorie a circulației (folosind anumite bretele ale nodul Iernut) la finalul acestui an ar fi posibilă doar dacă vom avea o mobilizare exemplară a constructorului, dacă se vor adopta modificări legislative în regulamentul de recepție și dacă se vor rezolva la timp exproprierile. Doar așa ar fi șanse să punem în valoare, în 2018, cei 13,7 km din A3 între Ogra și Aeroport Târgu Mureș.”
Filmul poate fi urmărit AICI:

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.