6 avantaje ale produselor bio Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 261 Vizualizări

6 avantaje ale produselor bio

Produsele bio au parte de o creştere spectaculoasă de la an la an pe plan european şi mondial, în ciuda faptului că, în acest moment, nu domină piaţa alimentelor.
Potrivit unui raport realizat de Institutul de Cercetare pentru Agricultură Organică, piaţa produselor bio, la nivel de consum, a ajuns deja la suma de 26 de miliarde de euro. Dacă privim spre Uniunea Europeană, Germania, Franţa, Marea Britanie şi Italia reprezintă cele mai importante ţări consumatoare de produse organice. Acest fenomen s-a extins însă şi în România, care reuşeşte să atragă tot mai mulţi consumatori de la an la an şi reuşeşte să trimită spre export cantităţi tot mai mari de alimente bio, spre avantajul producătorilor din ţara noastră.
6 mari avantaje ale produselor bio:

1. Un gust unic
Cu certitudine, produsele organice au marele avantaj al gustului unic pe care fiecare producător în parte îl poate oferi prin metodele proprii de conservare. Spre exemplu, o afumătoare poate fi calea cea mai simplă pentru orice fermier pentru a păstra carnea şi lactatele pentru o perioadă mai lungă de timp şi pentru a le da o aromă specială. Cu câteva instrucţiuni pentru construirea unei afumătoare, orice gospodar poate apela la această metodă excelentă pentru a obţine un produs mai gustos, mai arătos, dar şi mai puţin expus la alterare.
2. Piaţa produselor bio, o oportunitate pentru orice fermier
Piaţa produselor bio din România s-a ridicat, în 2017, la peste 250 de milioane de euro, 80% din producţie mergând spre export. Pentru orice fermier român, piaţa produselor bio poate fi un pas bun spre dezvoltare. Mai mult, produsele bio pentru consum propriu pot fi o abordare mai sănătoasa în privinţa alimentaţiei.
3. Hrană bogată în nutrienţi de calitate
Potrivit unui studiu realizat în anul 2008, mâncarea bio este mult mai bogată în nutrienţi de calitate, spre deosebire de cea produsă pentru consumul în masă şi acest lucru este valabil datorită faptului că alimentele bio nu sunt la fel de procesate.

4. E o investiţie profitabilă pe termen lung
Deşi paşii de început pot fi destul de costisitori în producţia alimentelor bio, pe termen lung această investiţie poate deveni profitabilă pentru un producător din România. Piaţa de export este deschisă produselor româneşti de calitate, iar o afacere cu produse bio se poate transforma rapid într-un succes financiar. Mai mult, un astfel de business poate ajuta enorm şi comunitatea locală, printr-o infuzie mai mare de capital din exterior, pentru o producţie mai mare.
5. Mâncare curată, fără chimicale
Alimentele bio au un efect benefic şi în privinţa consumului propriu, atunci când vorbim despre o gospodărie mică. Eliminarea pesticidelor, ierbicidelor şi a hormonilor de creştere din procesul de producţie al alimentelor bio va face diferenţa întotdeauna în privinţa calităţii mâncărurilor.
6. Fără un impact negativ asupra mediului înconjurător
Producţia alimentelor bio implică şi un proces tehnologic mai simplu, fără să dăuneze mediului înconjurător, aceste produse nefiind expuse în niciun moment iradierii.
Pentru un fermier, alimentele bio pot deveni o sursă extraordinară de hrană de calitate pentru gospodărie, dar şi pentru comunitatea locală şi o potenţială afacere ce ar aduce mai multă prosperitate mediului şi regiunii noastre.
Sursa selectivă: Ştiri agricole

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE