Poetul George G. Asztalos va da lecții de „liber poezionism“ Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 285 Vizualizări

Poetul George G. Asztalos va da lecții de „liber poezionism“

Poetul George G. Asztalos își va lansa în mod neoficial cel de-al patrulea volum de versuri în cadrul unei întâlniri informale cu oricine apreciază poezia, umorul, nonconformismul și dialogul literar de calitate.

Evenimentul va avea loc joi, 5 aprilie, începând cu ora 17:00, la J’ai Bistrot (Piața Mărășești nr. 6, Târgu-Mureș).

După „Zoon Poetikon“ (Ed. Grinta, 2009), „!nfraRouge“ (Ed. Herg Benet, 2014) și „mi se ulise“ (Ed. Grinta, 2016), volumul „Liber poezionist“ (Ed. Grinta, 2018) îl readuce pe George G. Asztalos la Târgu-Mureș.

„O expresie poetică necenzurată, uneori brutală stă alături de o exprimare elaborată și mixajul ăsta generează o tensiune dozată cu tot necesarul unui poet de avengură care se autocaracterizează ca fiind Liber poezionist“ scrie Silviu Guga pe coperta IV a celei mai recente cărți. Tot despre aceasta comentează și Mioara Bahna: „Poezia lui G.G. Asztalos trece, așadar, în volumul de față, printr-un proces de sublimare, de rafinare, lăsând în urmă concretul de la care a pornit și reflecând asupra unor maladii globale, ale omenirii, nu doar ale insului ori ale unei lumi, oscilând între o empatie reținută, echilibrată, venind din convingerea că sunt incurabile (aproape un dat) – mai ales că la perpetuarea lor însăși natura pune umărul necontenit – și izbucniri imprecative (Mama ei de lume…).“

„Liber poezionist“ va beneficia de o lansare la fel de neconvențională și la Cluj, La Insomnia Cafe, având data provizorie de 12 aprilie, ora 17:00. Totodată, George G. Asztalos va fi prezent și la București, la un eveniment al Direcției9, denumit de către autor, în stilul caracteristic, „o beroasă poetică“, ce va avea loc marți, 10 aprilie, ora 18:00, la Trafalgar Pub.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE