Home / Sport / „Samuraii” din Voiniceni, învingători în Franța

„Samuraii” din Voiniceni, învingători în Franța

Distribuie

Judoka de la clubul Samuraii Florii de Cireș Voiniceni au încheiat zilele trecute un turneu european, început în Polonia cu Turneul Internațional Same Judo Cup, încheiat în Franța, cu participarea la un puternic Turneu Internațional, Open Judo Le Havre. La acesta din urmă au participat peste 30 de echipe din Franța și 4 din străinătate. Clubul Samuraii Florii de Cireș a participtat cu două echipe, alcătuite din sportivii clubului mureșean Ana Gliga și Luca Zahan la categoria U10 și David Gliga la U12, alături de sportivi din București, de la Mako Ryu Gym, Focșani (LPS Focșani) și Bacău (Bronx Bacău).
La categoria de vârstă U10, cei patru componenți ai echipei (Ana Gliga, Eric Mureșan, Luca Zahan și Katia Zodian) s-au clasat în final pe locul 7, cu două victorii și două înfrângeri, cu victorii frumoase, înfrângeri neașteptate, dar lăsând o impresie bună.
Rezultate superioare s-au obținut la categoria U12, unde David Gliga, altături de cei patru noi samurai (Andrei Dobre, Antonio Nițu, Vlad David și Simion Mureșan) au avut o evoluție dezarmantă, unii dintre adversarii întâlniți, renunțând chiar să lupte cu „Samuraii”. Superioritatea judokanilor din Romania a fost evidentă în fața celor din Franța la acest nivel de vârstă, cel puțin până în semifinală, atât din punct de vedere fizic, cât și tehnic. Semifinala, a fost câștigată cu un categoric 5-0, dar au fost întâlniri dificile, semn că meciurile din finală urmau să fie mult mai grele. După cinci meciuri tensionate, pline de suspans, judoka români s-au impus cu scorul general de 3-2, cucerind titlul de cea mai bună echipă a competiției, alături de un cec de 500 de Euro.

Talentele se pierd, sau se vând
Câteva impresii după această experiență a oferit la întoarcerea în țară Laurențiu Gliga. „La acest nivel de vârstă suntem net superiori francezilor, dar enigma care rămâne în continuare neelucidată, pentru unii, este: de ce sunt ei superiori de la cadeți în sus? Mulți știu răspunsul, dar se feresc să-l spună cu voce tare și astfel generații întregi de sportivi se pierd, alții pleacă, printre care și copiii noștri. Una peste alta, a fost o experiență extraordinară pentru noi, deoarece pe lângă competițiile la care am participat, am avut ocazia sa vizităm și nouă țări în periplul nostru european, cu vizite la Copernicus Science Center – Planetarium și Jump Arena din Varșovia (Polonia), Poarta Brandenburg și Reichstagul din Berlin (Germania), Turnul Eiffel din Paris (Franța), dar acestea au fost cireașa de pe tort”, au fost cuvintele președintelui și antrenorului clubului Samuraii Florii de Cireș Laurențiu Gliga.
De ce să nu amintim, portivii mureșeni au putut efectua acest turneu cu ajutorul lui Lukasz Wojcik și al lui Thomas Destin, reprezentanți ai cluburilor din cele două țări organizatoare, ai conducătorilor cluburilor amintite din România, deoarece fără sportivii lor nu se puteau obține aceste rezultate, dar și părinților sportivilor mureșeni, care au făcut eforturi financiare deosebite pentru a susține deplasarea. Au mai contribuit de asemenea SC CIS GAZ SA, Consiliului Local Ceuașu de Câmpie, Consiliul Județean Mureș și Fundația pentru Comunitate.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.