Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu“, apel la colectarea selectivă a deșeurilor Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 836 Vizualizări

Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu“, apel la colectarea selectivă a deșeurilor

Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu“ este membră în Patrula de reciclare şi parte a Proiectului Naţional „4/4 pentru prieteni“ derulat pe data de 4 aprilie 2018, un proiect de voluntariat care își propune să celebreze la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei, valori de bază ale comunităţii, promovate şi de remarcabilul activist american Dr. Martin Luther King, Jr. Ziua de 4 aprilie nu este aleasă întâmplător, pentru că pe 4 aprilie 2018 se comemorează 50 de ani de la trecerea în neființă a lui Martin Luther King. Proiectul „4/4 pentru prieteni“ este finanțat de Ambasada Statelor Unite în România și implementat de Consiliile Americane pentru Educație Internațională, cu sprijinul partenerilor locali.

O necesitate stringentă: colectarea selectivă

Proiectul „4/4 pentru prieteni“ al Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu“ constă în informarea comunităţii locale asupra unei nevoi stringente de azi: colectarea selectivă. Astfel, miercuri, 4 aprilie, o echipă de voluntari a format o Patrulă de reciclare care, în intervalul orar 11-13, a informat populaţia asupra faptului că la respectiva unitate școlară se colectează deșeuri de hârtie, baterii, becuri şi electrocasnice. Cetățenii au fost încurajați să colecteze selectiv şi să aducă deşeurile rezultate la sediul din strada Cutezanţei, nr. 51, zilnic între orele 8-15.

Voluntarii care s-au înscris în aventura comunitară au fost Lydana Radu, Liliana Chivu, Irina Năsăudean, Codruța Moldovan, Marta Orban, Nemes Nagy Norbert, alături de părinții Ramona Moișan, Tamás Emőke și Kiss Andrea. Cei mari au fost secondați, bineînțeles, de aproximativ 30 de elevi energici și entuziaști, care au împărțit cu generozitate trecătorilor din sutele de fluturași tipăriți pentru această ocazie.

Traseul parcurs a fost Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu“ – str. Cutezanței, Parcul Diamant – Kaufland – Lidl – str. Rodniciei – Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu“.

Centru de colectare cu activitate permanentă

„Avem de gând să conștientizăm populația asupra importanței colectării selective și a reciclării, motiv pentru care suntem membri în Patrula de reciclare. Vrem să ne extindem puțin în afara copiilor care frecventează școala noastră, să știe populația care locuiește în zona circumscripției noaste școlare că putem să o ajutăm și ne putem ajuta reciproc colectând selectiv, la noi la școală, hârtie, becuri, electrocasnice mici și mari (dăm adresa și membrii patrulei de reciclare pot ridica de la domiciliu electrocasnice mari precum frigidere sau televizoare), iar pentru cele mici avem o zonă special amenajată. Colectăm și hârtie, și sperăm că în curând să colectăm și PETuri. În special ne dorim copiii noștri să crească învățând și făcând asta. Oricine din cartier sau din afara cartierului poate veni la noi la școală. Când avem o cantitate mai mare de deșeuri, chemăm partenerii noștri, iar aceștia vin și ne ajută, ducând produsele“ a precizat prof. Gabriela Șandru, coordonatoarea acțiunii. Totodată, cadrul didactic a adăugat că inițiativa a mai presupus o acțiune generoasă, care s-a desfășurat în paralel.
„Suntem tare mândri că am acceptat provocarea „4/4 pentru prieteni“ instituită de American Councils. Ziua de 4 aprilie e o zi de voluntariat la nivel național și ne-am gâdit să facem publică și bucățica noastră. Școala mai are un eveniment astăzi, o acțiune de voluntariat pentru Căminul de bătrâni din Câmpenița. Am colectat în timul școlii, înainte de vacanță, alimente neperisabile, astăzi s-au mobilizat părinți cu mașinile și le duc la Azilul de bătrâni, iar copiii din câteva clase au pregătit un mic program pentru populația vârstnică.“

Prof. coord. Gabriela Șandru

Cum nici creativitatea nu a fost lăsată deoparte, Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu“ a organizat, la finalul lunii martie, o expoziție de artă decorativă hand-made produsă integral din deșeuri reciclabile, la care au participat numeroase clase, cu un capital de fantezie consistent.

Toți cetățenii care vor să sprijine campania de colectare a deșeurilor reciclabile se pot prezenta la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu“ (Str. Cutezanței nr. 51, Târgu-Mureș) zilnic, între orele 8:00-15:00.

Andrei VORNICU

Sursă foto: pagina Facebook Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu“
Sursă foto: pagina Facebook Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu“

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE