Home / Sanatate / Dr. Ayman Elkahlout: „La IUBCvT Târgu-Mureş am întâlnit o atmosferă caldă care te ajută să vrei să muncești și să dezvolți”

Dr. Ayman Elkahlout: „La IUBCvT Târgu-Mureş am întâlnit o atmosferă caldă care te ajută să vrei să muncești și să dezvolți”

Distribuie

Dr. Ayman Elkahlout, şef Laborator Explorări Funcţionale Invazive în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş.

Rep.: Domnule doctor, pentru început, oferiți-ne câteva date despre dumneavoastră. Cum aţi ajuns să faceţi parte din echipa de profesionişti de la IUBCvT Târgu-Mureş?

Dr. Ayman Elkahlout: Am absolvit Facultatea de  Medicină Generală în 1999 la UMF „Victor Babeș” Timișoara. Imediat am început specializarea de cardiologie la Institutul de Boli Cardio-Vasculare Timișoara. Profesez din anul 2004, după ce am obținut specializarea în cardiologie. În octombrie 2008 m-am alăturat echipei de la IUBCVT Târgu-Mureș, căutând șansa de muncă în condiții de colegialitate și dezvoltare tehnică și științifică. Pur și simplu m-am gândit că e o provocare să fac un drum nou, departe de Timișoara unde consideram că e casa mea. Și după un an de zile am reevaluat situația, am văzut sprijin total, sprijin pe care îl găsesc din partea conducerii și a colegilor mei și azi. Am întâlnit aici o atmosferă caldă care te ajută să vrei să muncești și să te dezvolți. Până acum nu mi s-a întâmplat să propun ceva și să mi se refuze, mă refer la propuneri în avantajul pacienților. Pe scurt, când văd niște proceduri noi în străinătate, reacția mea și a colegilor mei este că o să facem și noi asta în curând, pentru că nu suntem departe de practica de zi de zi din țările de vest – la nivelul țării suntem destul de dezvoltați pe cardiologie intervențională. Pe plan profesional îmi doresc să începem să tratam malformații congenitale la adulți. Și îmi mai doresc să rezolvăm cât mai multe cazuri de implantare percutană de valvă aortică…

Rep.: Care este cea mai importantă reușită medicală personală?

A.E.: Nu pot menționa una singură. În fiecare zi apar multe provocări, orice situație poate părea un caz simplu, la o primă analiză, dar când începe intervenția, totul poate deveni mai dificil contrar așteptărilor. Și vorbim aici de afecțiuni de la stenoze de coronare, stenoze de carotid, stenoze de aortă – coarctație, anevrisme, la disecții aortă. Normal pe fiecare domeniu – coronarian, periferic, aortă, valvă aortică – am reușit să stăpânesc procedurile, care sunt complexe și lungi. Specializarea în acest domeniu necesită timp departe de familie pentru training, iar stresul este mare în timpul procedurilor. De exemplu, stenozele coronariene pe care trebuie să lucrezi sunt foarte dure din cauza depunerilor de calciu care nu cedează la umflarea balonului și nu cedează la implant de stent. Atunci se efectuează rotablație, care elimină parțial calciul și în acest fel stenoza cedează mult mai ușor la balon.

Rep.: Care este cea mai recentă premieră medicală pe care ați gestionat-o?

A.E.: Am efectuat până acum şapte implanturi de valve aortice percutane, primele patru au fost efectuate în noiembrie 2016 și trei cazuri în iunie 2017. Pentru mine este o premieră să ajuți o categorie de pacienți în vârstă, depășiți și refuzați chirurgical, cu metode minim invazive. Și, cel mai important, la majoritatea pacienților se începe mobilizarea în 12-24 de ore după intervenție. Pentru mine și lista de așteptare pe care sunt 20 de cazuri reprezintă un număr foarte mic de pacienți rezolvați și asta din cauza finanțărilor limitate. Am solicitat suplimentarea bugetului și așteptăm un răspuns dacă se va face rectificare pozitivă. Toată echipa noastră este pregătită pentru proceduri complexe, iar trainingurile efectuate în Germania și Ungaria în 2015 și 2016 completează expertiza noastră.

(www.iubcvt45.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Faceți o treabă bună!”. Ministrul Sănătății Alexandru Rafila, în vizită la Sala Polivalentă

Distribuie Ministrul Sănătății, prof.univ.dr. Alexandru Rafila, a făcut astăzi, 11 martie, de la ora 13.3o, …

2 comentarii

  1. Am fost si eu un pacient al domnului doctor, un om extraordinar si un profesionist de exceptie.

  2. Un super medic și un super om!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.