Home / Business / Proiectul ”StartUP Hub Centru”, lansat de ADR Centru

Proiectul ”StartUP Hub Centru”, lansat de ADR Centru

Distribuie

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de lider de proiect, a lansat marti si miercuri, 3-4 aprilie 2018, la Alba Iulia si Sibiu, proiectul ”StartUp Hub Centru”, finantat in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014 – 2020, linia de finantare Romania Start Up Plus. Urmatoarele doua evenimente de lansare regionala vor avea loc in 11 aprilie, la sediul CCI Brasov si in 12 aprilie la Hotel Concordia din Tirgu Mures. Peste 60 de participanti la cele doua evenimente completeaza baza de selectie initiala, care cuprinde deja peste 100 de potentiali cursanti, care si-au manifestat intentia de a beneficia de acest program in urma informatiilor publicate in mediul on-line!

Bugetul acestui proiect, implementat de ADR Centru in parteneriat cu SC DAD Expertise SRL, in valoare de 8.886.946,18 lei, este dedicat asigurarii instruirii antreprenoriale pentru minim 300 de persoane din Regiunea Centru, selectarea a minim 36 de planuri de afaceri, sustinerea infiintarii firmelor pentru initiatorii acestor planuri de afaceri, completarea instruirii formale a celor care si-au propus sa dezvolte aceste firme cu o instruire practica, printr-un internship in companii mature din domeniile pe care antreprenorii le vizeaza, precum si finantarea planurilor de afaceri cu o suma de maxim 177.002 lei per proiect (cca 38.000 euro).

Scopul proiectului, care se va desfasura pe durata a 36 de luni, este sustinerea dezvoltarii antreprenorialului in sectoarele non agricole din zona urbana a Regiunii Centru, ca o conditie esentiala a dezvoltarii economice si sociale a Regiunii. Dezvoltarea antreprenorialului intr-un areal geografic are vocatia de a contribui in mod esential la crearea de noi locuri de munca. Noile afaceri rezultate prin proiectul ”StartUp Hub Centru” trebuie sa angajeze forta de munca locala, inclusiv prin polarizare din zona periurbana sau chiar rurala din vecinatatea oraselor, in etapa de infiintare si crestere a afacerilor si, mai ales, in etapa ulterioara de consolidare. Atingerea scopului proiectului se face prin asigurarea accesului la instruire antreprenoriala, asigurarea accesului la surse de finantare, aplicarea principiului echitatii si valorificarea unor sinergii regionale.

„Proiectul are la baza initiativa ADR Centru de a sprijini start-up-urile regionale, printr-un instrument care sa utilizeze, pe de o parte, experienta acumulata in decurs de peste doua decenii de institutia noastra si, pe de alta parte, sa motiveze potentialii antreprenori sa depaseasca barierele de acces in mediul de afaceri. Nevoile concrete ale antreprenorilor, precum si barierele care impiedica dezvoltarea micilor afaceri, identificate pe parcursul implementarii proiectului, vor putea fi cuprinse in strategiile viitoare de dezvoltare pe care le intocmim si implementam la nivel regional. In plus, dorim sa crestem o generatie mai activa si mai implicata de oameni de afaceri locali, care vor dezvolta produse sau servicii pe specificul pietei regionale”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Participarea la conferinta de lansare este libera si gratuita. Se pot inscrie la cursurile de antreprenoriat persoanele care intentioneaza sa infiinteze o afacere nonagricola in mediul urban si care au resedinta sau domiciliul in Regiunea Centru (judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu). Astfel de sesiuni de lansare judetene vor avea loc in fiecare municipiu resedinta de judet, urmatoarele sesiuni fiind planificate in 11 aprilie la Brasov (sediul CCI Brasov, cu incepere de la ora 11) si in 12 aprilie la Tirgu Mures (Hotel Concordia, sala de conferinte, tot de la ora 11). Astfel de sesiuni vor avea loc si in judetele Harghita (la Universitatea Sapientia), in 19 aprilie si in judetul Covasna, in data de 20 aprilie. Au acces la cursuri de dezvoltare antreprenoriala somerii, persoanele care au un loc de munca, tinerii cu varsta cuprinsa intre 18-24 de ani cuprinsi intr-o forma de invatamant.

Calendarul activitatilor, metodologiile de selectie a grupului tinta si a planurilor de afaceri sunt disponibile pe pagina de internet a ADR Centru (http://www.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=StartHub_Centru) si a partenerului SC DAD Expertise SRL, iar alte detalii pot fi gasite pe Facebook, la https://www.facebook.com/centruregion/.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Licitație de 2,6 milioane de euro pentru exploatarea forestieră a 89.320 de metri cubi de lemn

Distribuie Regia Națională a Pădurilor Romsilva RA Mureș a demarat, în data de 1 martie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.