Nou-născut cu  o malformaţie congenitală gravă, operat la Institutul Inimii Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1318 Vizualizări

Nou-născut cu o malformaţie congenitală gravă, operat la Institutul Inimii

Specialiştii Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu-Mureş, conduşi de doctor Horaţiu Suciu, au operat un nou-născut cu o malformaţie cardiacă congenitală gravă, transpoziţia vaselor mari.
„Aceste intervenţii sunt esenţiale pentru ca aceşti copii să trăiască. La aceste patologii, cum este transpoziţia de vase mari, supravieţuirea este imposibilă fără intervenţie. Din totalul intervenţiilor, 10% sunt intervenţii de urgenţă la vârsta de nou-născut. Aceştia sunt copiii care se pierd în absenţa operaţiei şi a tratamentului de specialitate. Există şi o patologie care permite o dezvoltare aproape normală sau mai puţin normală din punct de vedere fizic şi psihic, dar şi acestea afectează grav calitatea vieţii, dacă nu sunt rezolvare la timp. Sunt peste 100 de tipuri de malformaţii cardiace, dar cele care într-adevăr dau nota unui sistem medical este acest segment al nou-născuţilor şi al sugarilor mici, care sunt pacienţi critici şi care decedează în absenţa unei intervenţii. Aici e segmentul pe care suntem foarte sensibili la nivel naţional, fiindcă aici trebuie lucrat. Patologia care omoară dă nota unui serviciu de chirurgie cardiovasculară şi acesta este patologia nou-născutului care reclamă urgenţă. Înseamnă operaţie în primele patru săptămâni de viaţă”, a declarat presei, joi, dr. Horaţiu Suciu.
El a ţinut să menţioneze că această operaţie a avut loc la împlinirea a 45 de ani de la prima intervenţie pe cord deschis din România, care s-a realizat la Târgu-Mureş.
(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE