Șapte medalii, patru titluri pentru șahiștii mureșeni Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 297 Vizualizări

Șapte medalii, patru titluri pentru șahiștii mureșeni

Tinerii șahiști ai Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș s-au întors de la finala Campionatului Național individual de șah pentru copii, cadeți, juniori și tineret cu un total de șapte medalii. În cadrul finalelor disputate în aproape două săptămâni în localitatea vâlceană Căciulata performerul clubului a fost reghineanul Mihnea-Ionuț Ognean, care a cucerit 3 medalii de aur, devenind campion național la șah-clasic, dezlegări și blitz, la categoria băieților de 14 ani. Titlul de campioană națională l-a cucerit și Lorena-Daniela Enachi, la proba de șah-rapid a categoriei fetelor de 8 ani. Celelalte trei medalii cucerite de elevii profesorilor Baratosi Iosif Gavril și Gal Imola Katalin, ajutați de Baratosi Daniel, au fost obținute de Victor Văsieșiu și Ariana-Roxana Ciocan. Primul a obținut o medalie de argint la șah-clasic și una de bronz la șah-blitz la băieții de 18 ani, iar a doua s-a clasat pe treapta a treia a podiumului la șah-rapid a categoriei fetelor de 12 ani.

Calificări pentru lotul național
În urma rezultatelor obținute în ultima perioadă, au obținut un loc în loturile naționale ale României Mihnea-Ionuț Ognean, Victor Văsieșiu, Lorena-Daniela Enachi și Farcádi Hunor. De asemenea,
Ognean și Văsieșiu vor participa la Campionatele Mondiale și/sau Europene și la Campionatele Europene de șah-rapid, blitz și dezlegări de la Oradea. La această competiție vor fi însoțiți și de Matei-Ștefan Vîlcu, Ariana-Roxana Ciocan, Lorena-Daniela Enachi, Farcádi Hunor, iar peste doar câteva zile Matei-Ștefan Vîlcu va participa și la Campionatul Mondial Școlar de Șah din Albania. Rezultate bune la Naționalele de la Căciulata au mai obținut și Alisa-Francesca Enachi (loc 5 la șah-dezlegări la F 14), Kiss Abigel (loc 6 la șah-blitz la F 8) și Matei-Ștefan Vîlcu (loc 6 la șah-blitz la B 14).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE