Moldova – România, scor „albon” la fotbal feminin Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 194 Vizualizări

Moldova – România, scor „albon” la fotbal feminin

Reprezentativa României de fotbal feminin a încheiat la egalitate partida susținută pe stadionul formației Zimbrul Chișinău, 0-0 cu echipa Republicii Moldova. Un scor alb, acum mai degrabă „albon”. „Tricolorele” aveau neaparat neoie de victorie în fața outsiderului Grupei 6 de calificare pentru Mondialele de anul viitor din Franța. Din grupă mai fac parte Italia, Belgia, Portugalia și România se afla după patru partide disputate pe locul 4, cu 3 puncte, obținute în urma victoriei cu 3-1 în fața Moldovei. România a cedat în celelalte trei partide, de două ori cu Italia, 0-1 pe teren propriu și 0-3 în deplasare și cu 2-3 în Belgia. În preliminarii sunt 7 grupe, iar câștigătoarele grupelor se vor alătura țării gazdă la turneul final. De asemenea, patru dintre ocupantele locurilor secunde, cu cel mai bun punctaj obținut în grupă, cu excepția celui cu ultima clasată, vor disputa un baraj în două tururi, care va decide ultima europeană calificată la Mondial. România avea așadar nevoie de cele 3 puncte în Moldova, dar pentru ocuparea locului secund trebuia să învingă Belgia și Portugalia. Cu ultima are de susținut o dublă și o revanșă de luat, după ce a cedat la mare luptă în barajul pentru ultima ediție a Europenelor, baraj încheiat cu două rezultate de egalitate, în care lusitanele s-au calificat datorită golului înscris în deplasare.

Joc la o singură poartă, dar fără orizont
Reprezentativa României a fost alcătuită în mare majoritate de jucătoarele campioanei Olimpia Cluj, la care s-au adăugat și cele care evoluează în campionatele altor țări europene. Jocul s-a desfășurat practic la o singură poartă, dar portarul moldovencelor Munteanu s-a dovedit un portar cu reale calități. Aceste calități au lipsit jucătoarelor selecționerului Mirel Albon, care este și antrenorul echipei clujene. După avalanșa de lovituri de colț la poarta gazdelor care s-au mulțumit să se baricadeze în fața propriului careu, primul șut pe poartă a fost expediat abia după o jumătate de oră de joc, prin Andreea Voicu. Dintre fostele jucătoare de la ASA Târgu-Mureș au evoluat în primul 11 portarul Andreea Părăluță (acum campioană în Spania cu Atletico Madrid), care nu a avut de apărat nicio minge, Göder Brigitta (acum la Györi ETO), care a fost „stâlpul apărării” și Andrea Herczeg, aflată acum la Mallbackens IF, în Suedia. Ea a trimis mai multe centrări pe parcursul primei reprize, dar coechipierele nu au putut valorifica niciuna și a fost blocată în ultimele minute ale primei reprize la o fază aglomerată în fața porții. A fost înlocuită după pauză de o altă fostă componentă de la ASA, Bianca Sandu, acum în Ungaria, la Diosgyör. Ei i-a aparținut cea mai importantă ocazie a româncelor, în minutul 86, când a expediat un șut de la 30 de metri care a lovit încheietura barelor. Un joc fără orizont, cu o dominare sterilă, fără ocazii importante, fără șuturi pe poartă. Selecția însăși este una îndoielnică, dintr-un campionat în care Olimpia Cluj nu are concurență, cu celelalte competitoare făcând doar act de prezență. „Șansele pentru calificarea la Modiale erau oricum foarte mici. Apreciez efortul fetelor, în ciuda rezultatului. Ne aflăm într-un proces de reconstrucție, pentru a avea o echipă competitivă la startul preliminariilor Campionatului European”, a spus pentru postul de televiziune Pro X selecționerul Mirel Albon, la finalul jocului. Ideea de reconstrucție a echipei invocată de Mirel Albon este doar o iluzie, din momentul în care în campionatul foarte modest al României mai sunt și jucătoare talentate, dar ignorate de acesta. Noutatea lui a fost românca născută în Franța, Anne-Marie Bănuță, introdusă după pauză, care aproape s-a autoaccidentat la o fază din careul advers, în care șutul său a fost mai degrabă unul „cu stângul în dreptul”.
România va mai susține în acest an două partide cu Portugalia și revanșa cu Belgia, dar șansele de a ocupa locul de baraj au fost anulate în urma acestei remize. Rezultatul poate fi considerat o reală surpriză și dacă ținem cont de faptul că Moldova era învinsă în Belgia cu 12-0, unde „tricolorele” au cedat cu 2-3 și de rivala Portugalia cu 8-0.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE