Home / Slider / UPDATE: Două femei ucise la Reghin, agresorul arestat pentru 30 de zile

UPDATE: Două femei ucise la Reghin, agresorul arestat pentru 30 de zile

Distribuie

În această după-amiază a izbucnit un incendiu într-un apartament de pe strada Mihai Viteazu din municipiul Reghin, informează Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Horea Mureș. Pompierii reghineni s-au deplasat cu o autospecială cu apă și spumă și au reușit să stingă focul.

Din locuința cuprinsă de flăcări au fost evacuate două femei, intoxicate cu fum și care prezintă arsuri grave, de gradul II și III.

Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii incendiului, a precizat, pentru Zi de Zi, mr. Cristian Virag, purtătorul de cuvânt al ISU Horea Mureș.

UPDATE 1 19.25. Din primele cercetări întreprinse la fața locului rezultă că incendiul a fost provocat.

UPDATE 2. 19.30 Una dintre femei, în  vârstă de 59 de ani, a fost declarată decedată.

Cea de-a doua care are în jur de 85 de ani este rănită.

UPDATE 3. 19.40 Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Ramona Varodi, un bărbat este implicat. „În urma activităților desfășurate sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș a fost identificat un bărbat care se pare că ar fi vătămat cele două persoane”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

UPDATE Vineri, 13.04, 10.20. Femeia decedată la Reghin, U.C., obținuse un ordin de protecție împotriva presupusului agresor de ieri – Muntean Viorel, în iulie 2017. Acesta fusese obligat să păstreze o distanță de minim 100 m față de victimă, precum şi faţă de reşedinţa reclamantei, pentru o perioadă de 6 luni. Instanța mai dispusese „evacuarea pârâtului din locuinţa mamei reclamante situată în Mihai Viteazu, bl. 13E, sc. 4, ap. 64, jud. Mureş în situaţia în care acesta pătrunde în locuinţă, obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 100 m faţă de mama reclamantei numita Ungureanu Rozalia, interzicerea pentru agresorul pârât de a avea orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima reclamantă, pentru o perioadă de 6 luni”.
De asemenea, femeia intentase în luna octombrie proces de divorț, cererea fiind admisă în 21 decembrie 2017.
Instanța a dispus desfacerea căsătoriei, din culpa exclusivă a pârâtului.
În luna ianuarie 2018, bărbatul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracţiunii de amenințare în formă continuată (trei acte materiale). Procesul era în curs de soluționare.

UPDATE Vineri, 13.04. 17.30. Procurorii au dispus astăzi reținerea pentru 24 de zile a lui Muntean Viorel și au înaintat Tribunalului Mureș referatul cu propunerea de arestare preventivă a acestuia. Moartea fostei soții a acestuia a fost violentă, a constatat medicul legist, și a fost cauzată de hemoragia internă (hemotorace masiv bilateral) și externă, consecința unor plăgi înjunghiate toracice penetrante cu leziuni pulmonare și cardiacă. Femeie a fost lovită puternic și peste față prezentând mai multe traumatisme.

„Leziunile traumatice constatate în cursul autopsiei medico-legale, constând în plăgi multiple înjunghiate (în număr de 11, dintre care 8 penetrante în cutia toracică și cu leziuni pulmonare și cu leziune transfixiantă cardiacă) s-au putut produce prin mecanismul de loviri directe repetate cu corp înțepător de tipul cuțitului (cu lățimea lamei de circa 2 cm și lungimea de cel puțin 10 cm), iar cele de la nivelul extremității cefalice prin mecanismul de loviri directe repetate cu corp dur contondent și au legătură de cauzalitate directă necondiționată cu decesul victimei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, semnat de procurorul Gheorghe Costea, șef secție Urmărire Penală.

Bărbatul a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de omor, tentativă de omor și distrugere.

Şi cea de-a doua femeie, mama victimei, a decedat în cursul acestei zile.

UPDATE. Vineri, 13.04, ora 17.50 Bărbatul a primit în această după amiază mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, până în 12 mai. Acesta poate depune contestație în termen de 48 de ore. (S. G.)

Foto deschidere: Arhiva Zi de Zi

Sursa foto: ISU Horea Mureş


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.