Iosif Vajnar, distincție pentru Excelență în Fotografie Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 387 Vizualizări

Iosif Vajnar, distincție pentru Excelență în Fotografie

Iosif Vajnar s-a impus în decurs de trei ani drept unul dintre cei mai reprezentativi și premiați fotografi mureșeni. Este cofondator al PIXEL Studio, fotograf sportiv prestigios, peisagist, autor de portrete și de fotografie corporate, printre altele. Deși fotografia a fost inițial un hobby vechi, aceasta a reapărut în viața lui Iosif Vajnar într-un moment de cotitură și s-a consolidat cu rapiditate într-o adevărată vocație. Fotograful a făcut un bilanț al activității sale pe pagina personală de Facebook: „407 fotografii acceptate pe 5 continente, o posibilă carieră în viitor, participare la 32 saloane internaționale de fotografie, satisfacția reușitei, 25 țări distincte, bucurie, 25 premii dintre care 2 medalii de aur FIAP Gold, împlinire sufletească, sunt câteva dintre obiectivele atinse în cei 3 ani de activitate în fotografie. Am intercalat cu bună știință rezultatele cu sentimentele și emoțiile care m-au încercat de-a lungul acestei perioade…”

Totodată, Iosif Vajnar a rememorat principalele etape ale ascensiunii sale ca fotograf într-un oraș cu tradiție în această artă, și a recunoscut că sprijinul celor care au crezut în el și care i-au stat alături necondiționat l-au adus în punctul în care se află în prezent.

„Acum 4 ani, după 20 de ani de carieră în multinaționale pharma, am devenit într-o noapte șomer! A fost rapid și bine executat, simplu și dureros… În prima săptămână de șomaj m-am înscris la cursul foto de la ITSC, am intrat primul la sala de curs și am plecat ultimul mai mereu… Nu am crezut că voi ajunge vreodată aici, însă unii s-au încăpățânat și m-au scos din zona de confort. Îți amintești, Báthori Zsigmond? Mulțumesc atât ție, personal, cât și celorlalte persoane care mi-au acordat sprijinul și încrederea lor. Și sunt destul de multe în jurul meu… familie și prieteni. Mulțumesc reprezentanților FIAP, AAFR (Csaba Balasi, Eugen Negrea) pentru ajutorul logistic acordat! Felicit de asemenea pe ceilalți colegi fotografi din România care au primit diferite recunoașteri la nivel internațional, știm cu toții câtă muncă și efort ați depus de-a lungul anilor.”

Ca o încununare a perseverenței și talentului pus la muncă, pe data de 10 aprilie 2018, Iosif Vajnar a primit distincția EFIAP (Excelență în Fotografie) din partea Federației Internaționale de fotografie (FIAP).

„Nu știu dacă e mult sau puțin, dar știu că mă ajută să am încredere în propria-mi persoană, să merg mai departe. Această încredere este o parte integrantă a fericirii, o fericire căreia omenirea încearcă de multă vreme să-i găsească definiția corectă…” a concluzionat fotograful la finalul postării sale.

Foto: Zsigmond Báthori

Calea către EFIAP

Cei care aspiră la distincția EFIAP trebuie să aibă deja statutul de AFIAP (Artist în Fotografie) de cel puțin 12 luni pentru a obține titlul. Astfel, fotografii au un set de cerințe pe care trebuie să le îndeplinească cu strictețe, printre care se numără: cel puțin 250 de acceptări (inclusiv cele obținute la AFIAP) cu un total de minimum 50 de fotografii; succesul trebuie să provină din partea a cel puțin 30 de saloane diferite aflate sub patronajul FIAP, iar respectivele saloane trebuie să fie răspândite în cel puțin 20 de țări; cel puțin 12 din 50 de fotografii trebuie să fi obținut minimum o acceptare ca imagine imprimată, la fel ca orice PDI. De asemenea, una dintre cerințe solicită aplicantului să dețină cel puțin două fotografii care să fi obținut măcar o distincție. Distincțiile trebuie să fie din partea unor saloane diferite, din țări diferite.

Ierarhia FIAP este complexă și presupune următoarea ordine: AFIAP, EFIAP, respectiv EFIAP/B (Excellence FIAP Bronze), EFIAP/S: Excellence FIAP Silver, EFIAP/G: Excellence FIAP Gold și EFIAP/P: Excellence FIAP Platinum. Distincția supremă este MFIAP: (Master FIAP).

Cei interesați de fotografia lui Iosif Vajnar pot afla (și vedea) mai multe pe pagina https://www.facebook.com/IosifVajnar.AFIAP/.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE